Tips för hemmet

Fru Jiřina rensar inte längre det igentäppta avloppet utom med en tablett billigt pulver. Det är otroligt hur det fungerar

 

Ett igensatt avlopp är en olägenhet som varje hushåll står inför då och då. Ingen är för angelägen om att gå till besväret med att rengöra den, men vad kan man göra. Lyckligtvis finns det knep för att hantera det snabbt och smidigt.

Hår och matrester

Dessa två saker är de absolut värsta sakerna för avlopp i dusch, handfat eller bassäng. I badrummet blir avloppet vanligtvis igensatt av den mängd hår eller skäggstrån som faller ut och det hår och skäggstrån som vi spolar ner i det efter rakning. I köket, å andra sidan, täpps avloppet till av antingen olika oljiga avlagringar eller matrester som inte klarade sig igenom.

Dra manuellt ut allt som går

Vi kommer förmodligen inte att göra dig lycklig, men det första steget är alltid att dra ut allt du kan nå ur soporna. Ofta kommer bara det att hjälpa vattnet att börja rinna fritt igen. Städa sedan upp avfallet efteråt. Du kan välja kemikalier som är utformade för att rengöra avfallet – de är mycket effektiva, men var försiktig så att de inte bränner dina rör om de används ofta eller om de späds ut dåligt.

Men du kan också använda hemmagjorda rengöringsmedel som hjälper till att ta bort avlagringar mycket bra och som fortfarande är miljövänliga.

Fru Jiřina rensar inte längre det igentäppta avloppet utom med en tablett billigt pulver. Det är otroligt hur det fungerar

Aspirin eller bakpulver

Vårt huvudmål är att skapa en lösning som aktivt kommer att arbeta i avfallet och lösa upp avlagringarna. Antingen aspirintabletter eller några matskedar bakpulver hjälper dig att göra detta.

Välj vad du har till hands och häll det i avfallet. Häll sedan 150-300 ml vinäger över aspirin eller bakpulver och låt lösningen skumma ut. Du bör se att avfallet släpper ut föroreningarna. Spola inte ut dem igen, utan använd gummihandskar för att ta bort dem så att de inte ställer till med nytt elände i dina rör.

Låt lösningen verka i ett par dussin minuter och låt sedan varmt vatten rinna över avfallet – du kan lägga till en klassisk vårrengörare eller avfettningsmedel för att öka dina ansträngningar.

Leave a Response