Tips för hemmet

Min svärmor har uppfunnit ett nytt sätt att rengöra mattan. Hon tar en diskmaskinstablett för att göra det.

En liten diskmaskinstablett räcker långt. Den måste hantera flera uppsättningar smutsig disk, rengöra den noggrant och polera den. Men den kan göra så mycket mer. Jag är säker på att du inte visste att den kunde användas för att rengöra mattor. Vi ska berätta hur det går till.

Obehaglig rengöring av mattor

Regelbunden dammsugning garanterar inte en helt ren matta, så våtrengöring måste till då och då. Du vill säkert inte ge upp din mjuka, varma och vackra favoritgolvbeläggning. De är mysiga, gör det möjligt för små barn att leka på golvet och dämpar skrittljud. En professionell tekniker kommer att rengöra mattan noggrant, men du kan också hjälpa dig själv med mycket billigare medel.

Smuts med en diskmaskinstablett

Låt diskmaskinstabletten lösas upp ordentligt i en hink med varmt vatten. För att skrubba en stor yta så snabbt som möjligt, förbered en diskhandduk och ett grytlock. Detta kommer också att hålla bra. Blöt trasan ordentligt i lösningen och linda den runt locket. Gnugga mattan med rengöringsredskapet som du har tillverkat. Smutsen kommer inte att ha en chans. Gå inte över den rengjorda mattan förrän den är helt torr.

Min svärmor har uppfunnit ett nytt sätt att rengöra mattan. Hon tar en diskmaskinstablett för att göra det.

Andra användningsområden för diskmaskinstabletter

Diskmaskinstabletter kan användas för alla rengöringsarbeten. De är till exempel bra om du behöver ta bort brännmärken från botten av en kastrull. Lös bara upp en tablett i lite vatten i kastrullen och värm upp den gradvis på spisen. Brännmärket kommer att börja lossna och du kan ta bort det mycket lättare.

De hjälper också till med att rengöra toaletten. Släpp bara tabletten i toaletten, häll varmt vatten över den och rengör skålen på vanligt sätt. Smuts och kalkavlagringar kommer att vara ett minne blott. Diskmaskinstabletten är också lämplig som tvättmaskinsrengöring. Sätt då och då på det längsta tvättprogrammet med högsta temperatur och släpp ner diskmaskinstabletten i tvättmaskinens trumma. Du kan krossa tabletten en aning. Det avlägsnar fett och avlagringar i tvättmaskinen.

Leave a Response