När en mus dyker upp i huset får många människor panik och vet inte vad de ska göra. Tyvärr är tiden avgörande i en sådan situation, för när skadedjuret väl är etablerat blir det svårt att driva bort det. En sak från köksskåpet kommer att hjälpa.

För vissa är möss söta små djur som helt enkelt letar efter skydd och mat. Andra har en panisk rädsla för dem och letar efter sätt att locka ut dem ur huset så fort de ser en rörlig svans i köket. Musproblemet är värst på hösten och vintern, eftersom kalla temperaturer får skadedjuren att söka skydd. Tyvärr kan de göra stor skada.

Vilken lukt avskräcker möss i hemmet? Plantera fyra växter

Om du någonsin har haft att göra med möss har du förmodligen insett att när de är hungriga kan de äta vad som helst. De gnager på mat, kläder, böcker, kablar och väggar. Även om du inte är rädd för dem och tycker att de är söta, är det bättre att inte bjuda in dem till ditt hem och låta dem bo där. Annars kan du bli överväldigad av kostnaderna för reparationer.

Ett av de mest effektiva sätten att bli av med möss är att plantera växter i huset som stöter bort skadedjur med lukt. De avger väsentliga ämnen som avskräcker djur från att besöka huset. Dessa inkluderar till exempel:

  • Pepparmynta,
  • Lavendel,
  • gul kamomill,
  • Torkad blomma av kamomill.

TIPS! Om du inte har några växter till hands kan du hänga upp doftande påsar med torkade örter i köket och källaren.

Blötlägg och sprid ut i varje rum. Detta är det mest effektiva sättet att fånga möss

Möss gillar inte rena och lufttäta rum. För att minimera risken för skadedjur, Ta bort hål i väggar, täta fönster, dörrar och luftkanaler. Töm soptunnan regelbundet och lämna inte matrester på bänkskivan. Skadedjur är också känsliga för ljud. Det är en bra idé att ta aluminiumfolie och sprida ut i hörnen. Dess prasslande och glödande kommer att skrämma bort djuren. Att doppa bomullsull i äppelcidervinäger är också en beprövad metod. Placera den i olika delar av lägenheten. Lukten av vinägern kommer att få mössen att förlora sin doft, bli förvirrade och föredra att dra sig tillbaka.

Relaterade artiklar:

Istället för att tillsätta den i soppa, krossa den och sprid den runt huset. Du kommer att bli av med en ihållande gäst

Sättet att bli av med möss. Avskräcka dem effektivt kosmetika från badrummet