Naturens gåvor i trädgårdar och på marknader är inte bara utsökta när de är i säsong. De kan också användas för att göra många fantastiska konserver. Nu är den bästa tiden att plocka krusbär, vars näringsämnen är fördelaktiga för hälsan. Min mormor berättade för mig ett underbart hemlagat recept för förkylningar.

Även om inte alla gillar den sura smaken, är krusbär fördelaktiga för kroppens kondition – särskilt i tider med nedsatt immunitet. Det är därför det är värt att bunkra upp inför de kallare månaderna och göra en hälsobringande juice nu som kommer att få dig på fötter som inget annat.

Krusbärets mirakulösa egenskaper. Hälsa direkt från naturen

Potentialen i krusbär är ovärderlig. Dess enorma innehåll av vitaminer som askorbinsyra (dvs. C-vitamin) gör det till den bästa hjälpen mot förkylningar. Det gynnar inte bara immunförsvaret, utan har också antiinflammatoriska egenskaper. Det är bra för halsont och kronisk hosta.

Så det är inte konstigt att min mormor alltid gjorde juice av den här frukten när jag var sjuk. Prova hennes hemlagade recept för att ta hand om din hälsa under de kallare månaderna.

Recept på krusbärsjuice

Ingredienser:

  • 1 kg krusbärsfrukt,
  • kilogram socker,
  • vatten,
  • två 3-liters krukor.

Steg-för-steg-förberedelse:

  • Tvätta krusbären noggrant och rensa bort stjälkarna. Lägg krusbären i en kastrull och täck med vatten. Koka tills krusbären är mjuka.
  • Sila över saften i en annan kastrull. Sila vätskan noggrant genom en sil. Tillsätt socker eller annat sötningsmedel efter eget val till den resulterande drycken. Detta kan vara honung eller björksocker. Rör om tills allt är upplöst.
  • Om du vill förbereda buljongen i flera månader kommer pastörisering att vara nödvändig.
  • Häll vätskan i förgräddade burkar, stäng dem tätt och placera dem i botten av potten. Täck dem sedan med vatten till tre fjärdedelar av deras höjd och koka dem i cirka tjugo minuter. När tiden har gått tar du upp burkarna på bänkskivan, låter dem svalna och kontrollerar varje lock. Krusbärssaft kan förvaras på detta sätt i många månader.

Relaterade artiklar:

I mars spridde jag mig under krusbären. Ingen i grannskapet har en sådan frodig buske

Tidig vår är tiden. Krusbär skjuter ut som en slinga och bär frukt