Alla trädgårdsmästare ser fram emot en skörd av söta och saftiga vindruvor. Men innan dess måste en del underhåll göras för att säkerställa att frukten blir välsmakande. Hur skyddar man druvor från sjukdomar? Det är inte svårt om du gör en hemlagad spray för att skydda buskarna från skador.

Vinrankor är mottagliga för många sjukdomar och skadedjur, så du måste agera snabbt när de första problemen dyker upp. Du behöver inte använda bekämpningsmedel som du köpt i butik, eftersom du enkelt kan göra en lika effektiv druvspray i ditt eget hem.

Hur skyddar man druvor från sjukdomar? Hemsprutning kommer att eliminera problemet

Pulveriserad mögel är den farligaste svampsjukdomen som attackerar vinstockar. Om den dyker upp på växten påverkar den dess tillstånd och fruktens kvalitet negativt. Höga temperaturer och regnigt väder gynnar dess utveckling. Hur kan man känna igen denna svamp på druvor? Oljiga gula fläckar visas på bladens ovansida och vita myceltillväxter visas på undersidan. När mjöldagg uppträder på skotten börjar de dö snabbt. Infekterade frukter blir bruna och faller av från klasarna. Det här är sista gången du ska utföra sprutning för att rädda vinstockarna. För att förbereda det behöver du:

  • 3 liter vatten,
  • 1,5 teskedar bakpulver,
  • 6 droppar diskmedel,
  • 2 msk raps- eller solrosolja.

Blanda alla ingredienser ordentligt och häll upp i en sprayflaska. Spraya undersidan av vinbladen en gång i veckantills symptomen försvinner helt. Behandlingen görs bäst omedelbart efter regnför att skydda bladen från svampens spridning.

TIPS! Regelbunden besprutning var fjortonde dag kan hjälpa till att förhindra infektion. Om du odlar vinrankor bör du vidta åtgärder innan mjöldaggen etablerar sig på plantorna.

Vad ska du gödsla dina druvor med? Maskrosgödsel för en bra skörd

När vinrankorna börjar ge frukt är det lämpligt att gödsla buskarna. Växten behöver en stor mängd vatten för att växa hälsosamt. kväve, kalium, fosfor eller kalciumså det är värt att förbereda en lämplig diet för den. Om du har tillgång till massor av maskrosor, förbered maskrosgödselmedel. Plocka bara en halv hink av örten (det är värt att hacka upp den) och täck med vattenoch lämna en lucka på 7-8 cm. Låt avkoket stå i 3 veckor, under vilken tid den kommer att jäsa. Slutligen sila vätskan i en stor behållare och, när den är utspädd, använda den för vattning (1 del mäsk till 10 delar vatten) en gång varannan vecka. Du kan fortsätta med denna behandling fram till slutet av sommaren.

Relaterade artiklar:

Att befrukta druvor med denna ingrediens är ett stort misstag. Det kommer inte att finnas någon frukt

Istället för att kasta bort det, gör ett vinodlingsgödselmedel av det. Din granne kommer att bli grön av avund vid åsynen av de saftiga druvorna