Varje land har sina egna seder och varje växt har olika trosuppfattningar. Vissa blommor har, trots sitt vackra utseende, inte något gott rykte bland botanikentusiaster. Detta beror inte bara på gamla vidskepelser, utan framför allt på deras farliga egenskaper. Ägare av läkning, se upp.

Krukväxter kan lysa upp vilket utrymme som helst. Under pandemin, när vi tillbringade mycket tid inomhus, uppstod en slags trend – ju mer och grönare, desto bättre. Innan du bestämmer dig för att ta in en viss växt i ditt hem är det dock klokt att bekanta dig med dess krav. Det finns vissa arter som, även om de inte kräver alltför mycket uppmärksamhet från dig, inte har ett särskilt gott rykte. Enligt vissa ”för vissa arter olycka med sig in i hemmet”.

Hoya – blomman av fattigdom. Varför är det bättre att undvika det?

Hoja är en blomma som kommer från Sydostasien. I sin naturliga miljö är den en epifyt – den växer på andra växter. I Slovakien odlas den främst i krukor. Vanligtvis är det möjligt att hitta hoja vax. De sött doftande blommorna ser ut som om de vore gjorda av vax. Av denna anledning misstas växten ofta för en vaxväxt. Underhåll och skötsel är inte svårt. Placera bara krukan på en halvskuggig plats och flytta den inte från hörn till hörn för ofta. Det bör också komma ihåg vattning, även om hoya är känd för att växa bättre ju mindre du tar hand om den.

Inte ens det begränsade utrymmet i krukan hindrar den från att utvidga sitt rotsystem och bilda kraftiga skott. En teori som härrör från forntida idéer säger att växten inte ska tas när den blommar. Ju mer frukt den släpper, desto större olycka drabbar den infödda. Denna art har fått fattigdomen blomsterlapp. Enligt vissa gäller detta inte bara materiella frågor utan också frågor som rör hjärtat. Alla gräl mellan partnerna tillskrivs närvaron av en hoji i hushållet. Men låt oss lämna vidskepelserna som förs vidare från generation till generation och komma till fakta. På sätt och vis kan blomman utgöra ett verkligt hot, vilket är ett verkligt skäl att ompröva odlingen av den.

Hoja-blomman – faran. Föräldrar till barn och husdjursägare måste vara försiktiga

Även om hojablomman är en av de bästa blommorna för förgätmigej finns det en aspekt att tänka på som utgör en risk för barn och pälsdjur. Växtens stjälkar innehåller en giftig mjölkliknande substans. Skär bara försiktigt i stjälken så börjar saften sippra ut. Det kan leda till brännskador och infektioner om det kommer i kontakt med huden. Varför det är viktigt, att föräldrar till barn och husdjursägare kommer ihåg placera krukan på en plats där små barn inte kan komma i kontakt med växten. Som vi nämnde tidigare behöver du inte oroa dig för att placera blomman på en svåråtkomlig plats kommer att leda till brist på regelbunden vård. Lämnad åt sig själv kan den överleva under en mycket lång tid.

Relaterade artiklar:

Har du svårt att sova? Kanske har du dessa blommor i ditt sovrum

Den ser ut som en orkidé, men det är bäst att du inte ger den till någon i present. Den kallas för ”fattigdomens blomma”