Tips för hemmet

Kan skada din toalett: Rörmokare varnar för rengöringsprodukter

När man städar hemma vill man gärna tro att de produkter man använder är säkra och effektiva. Men en grupp rörmokare har delat med sig av en rengöringsprodukt som de aldrig skulle använda i toaletten.

Mr Rooter Plumbing Company har avslöjat något de aldrig gör när de städar badrum. De har delat med sig av produkter och metoder som de undviker till varje pris för att förhindra kostsamma misstag.

De varnar specifikt för en rengöringsprodukt som kan ”förstöra” din toalett. De rekommenderar att man använder en toalettborste och en rengöringsspray istället för att lägga en blekmedelstablett i toaletten.

Även om det kräver mer arbete, betonar de att ”ju längre tabletten sitter, desto längre kommer dess kemikalier att bryta ner toalettens material. Toalettrören kommer så småningom att börja läcka ofta och toaletten kommer inte att spola ordentligt.”

Experter varnar också husägare för att inte allt kan spolas, även om förpackningen säger det: ”När det står spolbart betyder det bara att det går igenom toaletten. Men vad det gör med rörsystemet, särskilt om du har äldre rör, är oroande. Trasor löses till exempel inte upp i gjutjärnsrör”, säger rörmokaren Kelly.

Kelly föreslår att om du använder spoltrasor ska du slänga dem i papperskorgen istället för att spola ut dem. Rörmokare rekommenderar också att man undviker att använda starka kemikalier för att rensa avloppet.

De varnar för att det kan göra ”mer skada än nytta” när man försöker ta itu med blockeringar orsakade av hår. Kelly förklarade hur dessa starka kemikalier kan ”äta sig igenom gamla rör”.

Ett annat populärt tips är att använda bakpulver i avloppet för att lösa upp igensättningar.

AJ Jenkins, en rörmokare, påpekar dock att användning av bakpulver blandat med vinäger ”kan äta in i gummipackningen som håller ihop diskbänken.”

Leave a Response