Blommor i krukor har en stor inverkan på inredningen i lägenheter och hus. De skapar en vacker dekoration och får omedelbart ett rum att kännas mysigare. Men deras fördelar slutar inte där. Vissa av dem mår bra av fuktiga och varma förhållanden, vilket är värt att utnyttja i praktiken. Läs om fuktabsorberande växter i badrummet som hjälper till att förhindra mögel.

Badrummet – ett paradis för svampar

Höga temperaturer och hög luftfuktighet är idealiska förhållanden för mögeltillväxt i badrummet. Många gånger saknar rummen fönster, vilket förhindrar snabb ventilation och utgör ett stort problem när det gäller tillräcklig ventilation. Mögel trivs dock bra i en sådan miljö.

Svarta, bruna eller beigefärgade mögelangrepp är svåra att missa. De fördärvar väggar, tak och fönsterkarmar. För att göra saken värre, mögelsporer som sprids i luften och har en katastrofal inverkan på människors hälsa. De leder till andningsproblem, allergier, försämrat välbefinnande och nedsatt immunförsvar. Mögel är svårt att avlägsna, så man måste göra allt för att förhindra att det växer. Det lönar sig inte att vägra någon hjälp. Allierade kan hittas i krukor.

Fuktabsorberande växter i badrummet – havtorn

Här är en extremt elegant art med värdefulla egenskaper. Spade känns mycket bekväm i badrummet. Den behöver inte mycket solljus och behöver inte vattnas ofta. Viktigast av allt, växten absorberar obehagliga lukter och fukt, vilket gör det till ett lämpligt val för detta problematiska rum. Allergi- och astmatiker bör vara särskilt intresserade av att odla den.

Fern som en praktisk dekoration för ett mörkt badrum

Begränsad tillgång till naturligt ljus hindrar inte ormbunkar från att växa frodigt. De gröna bladen ser mycket dekorativa ut och blir en naturlig dekoration i badrummet. I rum utan tillgång till fönster fungerar de också bra som fuktabsorbent.

Krukväxt svamp erövrare eller klättrande murgröna

Kräver inte solljus och inte bara tål fukt mycket bramen även badrumsförhållanden är idealiska för honom. Ivy anses vara en kraftfull luftrenare eftersom den kan absorbera upp till 80% av svamparna. Den växer snabbt, så överväg att installera en speciell bädd för att ge den utrymme och lyfta fram dess dekorativa bladverk.

Hur man tar hand om växter i badrummet?

Trots luftfuktigheten i rummet, glöm inte att vattna gröna växter enligt deras krav. Du kan dock avstå från att spruta bladen – ånga som stiger upp från badet räcker. När det gäller skovlar, glöm inte att gnugga bladen för att göra dem glänsande och attraktiva.

Se till att krukorna är placerade utom räckhåll för rengöringsmedel. Kom också ihåg att lämna badrumsdörren på glänt. Detta är för ventilation och skydd mot mögel, samt för att säkerställa att prydnadsväxterna får den optimala mängden syre.

Relaterade artiklar:

Denna växt absorberar fukt som en dammsugare. Glöm inte att sätta den i din lägenhet

Dessa växter fungerar som en fuktabsorbent