Hur tvättar man handdukar för att hålla dem mjuka och fluffiga? Gör dig av med kemikalierna till förmån för en produkt från köket och du kommer att bli förvånad över hur välgörande det kommer att vara för tygerna. Tyget kommer att börja absorbera vatten perfekt, sluta fläcka och vara så behagligt att ta på att det blir ett nöje att använda det.

Även extremt mjuka och behagliga handdukar kommer att stelna och bli skrovliga med tiden om de inte sköts på rätt sätt. Den största boven i dramat är oftast dåligt tvättad tvätt. Vilka aspekter bör du vara uppmärksam på?

Vid vilken temperatur ska du tvätta handdukar för att hålla dem mjuka? Det är bättre att inte överskrida det

Den första viktiga frågan när du tvättar handdukar är att välja rätt temperatur. Det är viktigt att följa tillverkarens anvisningar, som finns på etiketten. Det är vanligtvis mellan 40 och 60 grader Celsius. Detta är tillräckligt för att återställa dem till sin ursprungliga renhet utan att påverka konsistensen negativt.

Vilka är några andra misstag du inte bör göra?

  1. Undvik tvättpulver, som kan täcka fibrerna och stanna kvar på dem. Använd istället kapslar eller vätska.
  2. Tvätta dem separat, utan andra tyger.
  3. Fyll inte på för mycket i trumman.
  4. Ta för dig av hemmagjorda produkter som håller dem mjuka och fluffiga under lång tid.

TIPS: Du använder handdukar flera gånger om dagen, så kom ihåg att de också bör bytas varannan till var tredje dag för att upprätthålla god hygien.

Hur tvättar man handdukar för att hålla dem mjuka och fluffiga? Lägg till i tvätten

Om du vill att dina handdukar ska vara lika mjuka som den dag du köpte dem, men samtidigt absorbera vatten mycket bra, ska du avstå från sköljmedlet. Tillsätt istället lite vinäger till cykeln. Bara en halv kopp kommer att ha en mjukgörande effekt och hålla tyget fläckfritt rent och desinficerat. Vinägern tar bort smuts, avlagringar och rester från andra tvättmedel och ser till att färgade tyger inte bleknar.

Måste nya handdukar tvättas? Nej, men det är bättre att inte hoppa över det

När det gäller nya handdukar finns det ett knep du kan använda för att få dem att absorbera vatten mycket snabbt och bli mjuka och sköna att ta på. När du har köpt dem, lägg dem i en skål och häll kallt vatten över dem. Du kan också tillsätta lite av den tidigare nämnda vinägern. Lägg dem i blöt i upp till 2-3 timmar. Detta kommer att skydda tygets struktur, göra sig av med eventuella kvarvarande kemikalier och förhindra att de fläckar. Efter blötläggningen tvättar du dem i maskin enligt anvisningarna ovan.

Relaterade artiklar:

Förvarar du handdukar så här häromkring? Det är dåligt för din hälsa

Jag slänger dem i trumman och sätter på tvättmaskinen. Jag löste detta irriterande problem praktiskt taget gratis