Tips för hemmet

Värm snabbt upp det kalla vattnet i din pool. Köp den här i leksaksaffären

En varm dag finns det inget bättre än ett dopp i kallt vatten. Numera är en swimmingpool inte längre en lyxvara – den dyker upp allt oftare i trädgårdar och på kolonilotter.

Att simma i en pool ska vara ett nöje. Det handlar inte bara om bekvämligheten med faciliteterna, utan också om vattnets kvalitet och temperatur. Med ett enkelt knep kan vi skapa behagliga förhållanden. Hur kan en favoritleksak hjälpa till att värma upp poolvattnet? Låt oss ta reda på det.

Den oumbärliga poolen i trädgården

En gång synonymt med lyx är poolen nu ett nästan oumbärligt trädgårdstillbehör. De behöver inte nödvändigtvis vara stora, nedsänkta strukturer, utan vi använder billigare och mer praktiska alternativ. Du kan välja mellan nedgrävda pooler, inramade pooler, självbärande pooler, pumppooler eller träpooler.

Oavsett vilken typ av pool du väljer är komforten viktig. Vattnet ska vara rent, så filtreringssystem är nödvändiga och specialprodukter som klor eller askorbinsyra används också.

För att det ska bli riktigt bekvämt och njutbart att använda poolen måste vattnet också ha rätt temperatur. Under varma sommardagar vill vi naturligtvis kyla ner våra kroppar, men vattnet får inte vara iskallt. Hur kan man värma upp det snabbt och enkelt?

Hur värmer man upp vattnet i en simbassäng?

Mycket kallt vatten kommer vanligtvis in i poolen genom en trädgårdsslang. För att det ska vara behagligt att bada bör vattentemperaturen i trädgårdspoolen ligga på cirka 27 till 30 grader Celsius (27 till 30 grader Fahrenheit).

Det tar lång tid för solen att värma upp vattnet till dessa värden, och här måste du också ta hänsyn till temperaturfallet på natten och eventuella väderstörningar.

Att använda elektroniska varmvattenberedare eller tillsätta varmvatten är inte alltid ett realistiskt alternativ. Du kan dock prova ett enkelt trick som gör din poolträdgård ännu trevligare.

Ett billigt och snabbt sätt att värma poolvattnet

För att göra en hemlagad vatten ”värmare” behöver du din favorit leksak hoop eller hula-hoop. Den måste placeras i en stor svart sopsäck.

För att den ”disk” som skapats på detta sätt ska flyta måste du linda in den med skum ”nudlar” avsedda för simlektioner, som du helt enkelt skär och sätter in bågen i det resulterande gapet.

Den svarta ytan på sopsäcken kommer att locka strålar, så poolvattnet värms snabbt upp från solen. Det här är ett enkelt och billigt patent som kan användas i din pool.

Leave a Response