Blåsor är hårda, förtjockade hudområden som vanligtvis uppstår på fotsulorna. De liknar förhårdnader, men är oftast hårdare, mindre och mer smärtsamma. Blåsor är inte farligt, men kan orsaka irritation. De drabbar också kvinnor oftare än män.

Behandlingen av blåsor och förhårdnader är densamma. Den går ut på att undvika de upprepade aktiviteter som orsakat dem. Att bära välsittande skor och använda skyddande inläggssulor kan hjälpa. Jag ska också berätta om några av min fasters beprövade metoder som du kan göra hemma.

Äppelcidervinäger

De flesta receptfria krämer innehåller en syra (vanligtvis salicylsyra) som löser upp tjock hud och hjälper det överflödiga lagret att falla av. Äppelcidervinäger fungerar på liknande sätt. Försök att blötlägga en bomullspinne med det eller håll den på en grov plats i några minuter för att suga in den. Var försiktig när du använder någon syra; försök att hålla den endast på det drabbade området. Om huden blir röd, irriterad eller bränd bör behandlingen avbrytas.

Citron

Syran i citroner kan hjälpa till att bli av med blåsor. Innan du går och lägger dig, skär en skiva citronskal som är ungefär fem centimeter lång och lika bred som ditt finger. Placera skalet på förhårdnaden, fäst med ett bandage och täck över natten med en vit bomullsstrumpa. Fortsätt varje natt tills förhårdnaden försvinner.

Aspirin

Du kan bli av med blåsorna naturligt över natten med ett smärtstillande medel. Krossa fem eller sex oförpackade aspirintabletter och blanda med lika delar äppelcidervinäger och vatten. När du har tillsatt tillräckligt för att göra en pasta, gnugga den på förhårdnaden eller förhårdnaden och använd ett bandage för att hålla den på plats. Efter minst tio minuter ska blåsan vara så pass lös att den försiktigt kan torkas bort med en pimpsten.

Relaterade artiklar:

Läkare säger att du inte borde raka dig. Han gjorde ett starkt argument

Hur man kan bli av med en solbränna? Ta från fönsterbrädan, blanda och applicera i 20 minuter. Snabbt ljusa upp din hud