Hur tar man bort kalk från en vattenkokare? Med enkla knep kan du göra det snabbt och utan mycket skrubbning. När du är klar sköljer du bara insidan av apparaten och den kommer att se ut som ny. Vad behöver du för att göra det?

Att avkalka en vattenkokare är en relativt enkel procedur som bör göras regelbundet. På så sätt kan du vara säker på att din apparat kommer att hålla länge och att vattnet du kokar i den blir rent. Du behöver inte dyra produkter för att göra detta. Använd i stället produkter som du förmodligen redan har.

Hur tar man bort kalk från en vattenkokare? Det enklaste sättet är att använda vinäger

Ett av de mest populära sätten att ta bort kalk från en vattenkokare är att använda vinäger. Metoden är väldigt enkel och kräver inte mycket ansträngning.

  1. Täck apparatens insida med vatten, tillsätt vinäger och låt stå i några timmar.
  2. Kontrollera då och då och häll av blandningen när du märker att kalkavlagringen har försvunnit.
  3. Diska apparaten noggrant med diskmedel, skölj och den är klar för användning.

Och så var det med det. Men om du inte gillar lukten av vinäger kan du använda andra produkter som fungerar lika effektivt.

Hur tar man bort kalk från en vattenkokare med hjälp av bakpulver? Det enkla sättet att få en ren apparat

Bakpulver är ett måste för alla hemmafruar som uppskattar enkla och miljövänliga lösningar. Du kan också använda det för att effektivt ta bort avlagringar från vattenkokaren. Koka upp 1 liter vatten, häll i tre matskedar bakpulver, häll det i vattenkokaren och låt det stå i 2-3 timmar. Denna tid är tillräcklig för att kalken ska försvinna. Tvätta slutligen insidan av apparaten, skölj och använd som tidigare.

TIPS: Om du har en mycket smutsig vattenkokare kan du öka effekten av bakpulver med en kolsyrad coladryck. Allt du behöver är 300 ml vätska, en tesked pulver och vatten. Koka avkoket på låg värme, häll det sedan i vattenkokaren och låt det stå i 20-30 minuter. Tvätta sedan insidan noggrant.

Hur tar man bort ett tjockt lager av kalk från en vattenkokare? Citron kommer att hjälpa

Ett annat enkelt och billigt sätt att ta bort kalk från din vattenkokare utan att behöva andas in den obehagliga lukten är att använda citronsaft. Blanda den med vatten i förhållandet 1:1, häll den i apparaten, låt den koka och låt den stå i 1 till 2 timmar. Avlagringarna kommer att lösas upp av sig själva och utan skrubbning. Skölj apparaten noggrant invändigt efteråt. Du kan använda citronsyra i stället för färsk juice.

Relaterade artiklar:

Kallt eller varmt – vilket vatten häller du i vattenkokaren? Ett val innebär kalkavlagringar och bakterier i behållaren

Hur tar man bort kalk från en vattenkokare hemma? Nästan ingen har hört talas om denna effektiva metod