Att skala vitlök är en riktig prövning för många människor. Ibland går det lätt att skala av skalet, ibland millimeter för millimeter och man vet inte vem som har fått nog – man själv eller den olyckliga klyftan. Det visar sig att det finns ett sätt att göra det snabbt och smärtfritt för båda parter. Det tar bokstavligen tre sekunder.

På listan över de värsta sysslorna i köket är det oftast att skala lök som rankas högst. Men alla som har varit tvungna att ta itu med ett särskilt envis vitlöksskal vet alltför väl hur besvärligt det kan vara att skala det. Särskilt när du vill använda flera klyftor eller till och med huvuden.

Hur skalar man vitlök? Tricks från internet fungerar inte alltid

Det finns många sätt att skala vitlök. Vissa sticker klassiskt i huden med en kniv, andra krossar den något. Andra försöker sig på knep från internet. Ett särskilt populärt sådant är att lägga vitlöken i en behållare med vatten och skaka den. Detta har dock inte alltid önskad effekt – vitlöken måste fortfarande skalas på traditionellt sätt.

Ta en kniv och skiva vitlöken. Skalet avlägsnas på nolltid

Ett annat trick har dock dykt upp på internet, och det måste sägas att det inte är snyggt alls. Det kräver inga särskilda förberedelser eller inköp av verktyg. Allt du behöver är en kniv och tre sekunder av din dyrbara tid. Skär helt enkelt en vitlöksklyfta på mitten, men tvärs, från topp till botten. Separera sedan halvorna, så lossnar skalet av sig självt.

Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Britt & Mitch ~ Real Life Travel Creators (@brittandmitchworldwide)

Den här metoden dök upp på det resande paret Britt och Mitchs Instagram-konto och blev omedelbart älskad av internetanvändare. Mer än 400 000 människor gillade det. I videon kan man se en person hålla i en kryddnejlika och skära genom luften. Vi rekommenderar att du använder en skärbräda för att göra detta. Det blir både bekvämare och säkrare.

Relaterade artiklar:

Hur man skalar vitlök på det snabba sättet? Kocken försökte ballongtricket. Bara några sekunder och den blir skalfri

Gnugga ”guld” för hälsan. Tillsätt denna krydda till äggröra och krusningarna kommer att börja försvinna från din mage