Tips för hemmet

Druvblad har en oöverträffad kraft för vår kropp. Förbered från dem detta

Druvor är definitivt en ovanlig frukt. Personligen känner jag inte någon som inte gillar dem. Det är därför vi gillar att odla dem på vår mark, göra konserver av dem eller äta dem som efterrätter.

Men visste du att inte bara frukten, utan även bladen på druvor har hälsofördelar? Hur är detta möjligt? Denna hemlighet avslöjades för mig av en odlarvän. Jag kunde helt enkelt inte tro det.

Få ut mesta möjliga av dina druvor

Man skulle kunna prata i timmar om vindruvornas hälsofördelar. Grekerna, italienarna och fransmännen är väl medvetna om detta och vet mer om druvor och vin än någon annan.

De vet också att druvbladens magiska egenskaper kan utnyttjas även efter att den sista frukten har skördats, så att växtens fulla potential kan förverkligas.

Vad är grejen med druvblad egentligen? De har visat sig vara rika på vitamin A, C och B, samtidigt som de innehåller ett antal mineraler som kalium, folsyra och antioxidanter.

Hälsofördelar med druvblad

Vetenskapliga studier har visat att vinblad har anti-aging egenskaper (tack vare en förening som kallas resvaratol), renar kroppen från toxiner och hjälper till att behandla åderbråck och blodtrycksproblem.

Frågan är hur man kan utnyttja vinbladens potential – vi ska ju trots allt inte konsumera dem i fast form, eller hur? Läs noga, för det är här den verkliga magin börjar.

Detta patent förvånade mig

När en odlarvän berättade för mig om detta patent blev jag mållös. Han sa att vinbladen smakar nästan som spenat. Jag var lite skeptisk, men så snart den här mannen bjöd mig på en sallad som innehöll dessa vinblad ändrade jag mig.

Han sa att de torkade vinbladen lätt kan göras till en aromatisk saltlake, som förresten också är bra för hudirritation efter ett insektsbett, till exempel.

Ja, även om jag för några veckor sedan skulle ha slagit mig själv i huvudet om jag hade hört att någon samlade vinblad, så gör jag det nu själv. Jag längtar efter att få överraska min familj med en ovanlig delikatess.

Leave a Response