Värmen kan vara ganska intensiv. Under dagen söker vi skydd varhelst vi kan. Nätterna är förmodligen svalare, men det är fortfarande riktigt uthärdligt. Det är då vi tar fram fläktarna. Det visar sig att det kan vara bättre att trötta ut oss.

Fläktar är förmodligen det första vi tänker på när vi vill kyla ner ett rum. Men experter har dåliga nyheter. Detta är inte det bästa alternativet för natten – det kan få många konsekvenser. Och det handlar inte om elräkningen.

Sover du med fläkten på? Bättre att spara dig själv

Att sova med fläkten på verkar vara en riktigt trevlig upplevelse. Det milda ljudet gör att du kan somna, och strömmen av sval luft är en räddande nåd när temperaturen till och med mitt på natten är omänsklig. Det visar sig att vi borde tänka oss för en extra gång. Experter från Sleep Advisor förklarade att användning av fläktar på natten kan bidra till ett antal problem.

  • Allergier. Det finns damm på fläktbladen. Om de inte rengörs regelbundet sprids dammet runt och orsakar en ökad allergisk reaktion. Personer som lider av hösnuva kan vara särskilt drabbade.
  • Överskott av slem i kroppen. Dessutom torkar fläktar ut den redan torra luften. Som ett resultat försvarar sig vår kropp genom att producera mer slem. Detta kan leda till rinnande näsa, täppt näsa, bihåleinflammation, bronkit och allmän uttorkning. Näsblod och halsont kan också förekomma.
  • Ledsmärta och stelhet. På grund av konstant exponering för kall luft kan vi vakna på morgonen med smärta.

Hur man kyler lägenheten i värmen?

En mycket bättre lösning skulle vara att säkerställa en lämplig temperatur på natten under dagen. Hur kyler man lägenheten i värmen? Förfarandet bör startas på morgonen. Först och främst öppnar vi inte fönstren för att förhindra att varm luft kommer in. Det är värt att att täcka dem ytterligare, så att så lite solljus som möjligt kommer in.

Relaterade artiklar:

Vad kan du göra för att få ditt kylskåp att använda mindre el? Enkla vanor sparar pengar

Blanda med vatten och tvätta fönstren. De kommer att lysa så starkt att din granne blir grön av avund