Det är inte för inte som orkidén kallas för fönsterbrädornas drottning. Många av oss har en hemma eller har gett bort en till någon åtminstone en gång. Du undrar säkert vad du ska göra för att en orkidé ska få massor av blommor. Vi känner till patentet.

Orkidéer är billiga, lättillgängliga och har vackra färgglada blommor. Inte undra på att de är mycket populära och kan ses på fönsterbrädan i nästan alla hem. De vanligaste sorterna är de med rosa eller vita blommor, men det finns också gula, orange, röda och till och med grönaktiga.

Vad ska man vattna orkidéer med för att få dem att blomma? De behöver tre ingredienser för att växa

Blommorna kommer från fuktiga tropiska skogar, så de har sina egna krav. Först av allt de behöver ordentlig vattning (använd alltid destillerat, filtrerat vatten) och gödsling. De måste gödslas med det som de har i sin naturliga miljö. Gödselmedlet måste innehålla fosfor, kalium och kväve.

Dessa tre ingredienser stärker rötterna, stimulerar blomningen och ger bladen den perfekta gröna färgen. Du behöver inte alls köpa specialblandningar i affären. Gör din egen gödning av rester som du har hemma.

TIPS! Orkidéer bör gödslas var 2-3:e vecka. Annars blir substratet salt. Växterna kan då inte ta upp näringsämnena ordentligt.

Torka i ugnen och placera i en kruka. Detta är det bästa gödselmedlet för orkidéer

Bäst för orkidéer bananskal. De innehåller kalium, fosfor, kalcium, magnesium, kiselsyra och vitaminer. De är mycket bra för blomtillväxt. Du kan använda dem på två sätt:

  • Gör ett organiskt flytande gödselmedel. Tvätta två bananer under rinnande vatten och ta bort skalen. Lägg dem i en behållare och täck med en liter varmt vatten. Stäng burken och ställ den åt sidan på en skuggig plats i 2 dagar. Efter denna tid, ta bort skinnen och häll den resulterande blandningen över orkidén.
  • Förbered det pulveriserade balsamet. Skär skalen i små bitar och torka dem i solen eller i ugnen. Lägg dem sedan i en mixer och blanda. Häll 3 matskedar av det resulterande pulvret i en kruka och blanda med det översta jordlagret.

Relaterade artiklar:

Efter att ha badat i denna juice skjuter orkidén ut löv som en slinga. Det släpper också nya blommor

Orkidéblad har blivit gula? Detta till synes triviala misstag kan vara skyldigt