Tips för hemmet

En speciell mögelborttagare avlägsnar det på några minuter. Du blandar det hemma och det kostar ingenting

Mögel i badrummet eller andra delar av våra hem är ett problem. Förutom att det är mycket fult och ofta orsakar en dålig lukt, är mögel också en potentiell risk för vår hälsa. Hur kan man bli av med det så snabbt och billigt som möjligt?

Förebyggande åtgärder och möjliga snabba åtgärder

Vid mögel i bostaden är det viktigt att förebygga. Om du har ett fönsterlöst badrum eller bor i ett hus med hög luftfuktighet är det viktigt att förebygga mögel. Installera en fläkt i badrummet, eller vädra åtminstone ofta med öppen dörr. Måla väggarna i rummen med antimögelfärg, vädra ofta och ställ om möjligt en skål med salt i hörnen för att delvis absorbera fukten.

När mögel väl har börjat dyka upp är det viktigt att inte vänta på något utan att agera direkt. Möglet kommer snart att sprida sig i en okontrollerbar takt.

Använd allmänt tillgängliga medel

Du kan också bli av med begynnande mögel med billiga medel som finns att köpa i handeln. Ha bara bakpulver, vinäger och vit tandkräm hemma. Tillsätt tandkrämen och bakpulvret till vinägern så att det blir en välblandad blandning.

Applicera sedan detta på till exempel pappersservetter som du klistrar på områdena med mögel och låter verka. Detta bör ta cirka en timme. Särskilt om du var tvungen att använda många ingredienser, stanna inte i badrummet för länge under den tiden, så att du inte får för mycket vinägerångor.

Finish

Efter att ha låtit blandningen verka, ta bort trasorna från väggarna och rengör de områden som har mögel. En tandborste kommer väl till pass, särskilt i skarvar och hörn, men det är en god idé att använda den överallt – borsten kommer åt i osynliga skarvar och fördjupningar. Rengör sedan ytorna med varmt vatten och ett rengöringsmedel eller en fjäderrengöring. Om du inte har något emot att använda hushållskemikalier kan du spraya de drabbade områdena med en antimögelprodukt.

Efter rengöringen ska du se till att vädra ut rummet ordentligt.

Leave a Response