Tips för hemmet

De gamla vietnamesernas trick kommer att säkerställa att köttet omedelbart mjuknar. Med bara en ingrediens blir det underbart saftigt

Mört och saftigt kött är en njutning för din gom. Unna dig ett så smakrikt kött med ett trick som är helt enkelt.

Nötkött är hårdare och tenderar att vara svårt att tugga när det äts. De flesta recept där du kommer att arbeta med detta kött kräver marinering av köttet. Detta gör att köttet mjuknar innan det tillagas.

Köttet kommer att förbli mört

Bakpulver är en populär hjälpare inte bara i köket och dess användning är mycket bred. I det här fallet kommer det att hjälpa köttet att mjukna så att det är mört och saftigt när det är färdigt.

Bakpulver höjer pH-värdet i köttet när det marineras. Detta gör det svårare för proteinet att binda och håller köttet mört. Processen är mer känd som velveting och kan göras med hjälp av inte bara bakpulver utan också majsstärkelse. Bakpulver kan användas på alla köttslag utom fisk.

Om du bestämmer dig för att prova bakpulver, gnid den tvättade köttbiten med bakpulver på alla sidor och kyl i 15 minuter till 3 timmar. Låt köttet vila i en återförslutningsbar påse, rostfritt stål eller glasbehållare. Hur lång tid köttbitarna ska marinera beror på deras tjocklek. Om du ska förbereda biffar rekommenderas att du lämnar dem så gnuggade i kylen i minst 1 timme.

Skölj sedan läsken av köttet, klappa torrt och sedan kan du krydda och laga mat eller steka som vanligt. Sodan måste tvättas bort från köttet efter marineringen för att inte ge en obehaglig smak. Det är inte tillrådligt att belägga fisken för efterföljande tvätt, eftersom köttet kommer att falla isär under dina händer under detta steg.

Velvetering

Du kan inte bara använda bakpulver för att sammeta biffarna utan också lämna den som en del av marinaden. För marinaden, använd mindre än en tesked bakpulver, worcestersås, sojasås, balsamvinäger och färsk vitlök. Låt biffarna vila i kylskåpet i 1 timme och stek sedan biffarna hastigt.

Om du inte vill borsta köttet utan göra en bakpulverlösning behöver du 1 tesked bakpulver och ½ kopp vatten för varje 350 g kött. Nästa procedur är densamma som för gnugga. Återigen, glöm inte att skölja köttet efter att ha tagit bort det från sodalösningen.

Leave a Response