Tips för hemmet

10 konsekvenser av att dricka osötat kaffe varje dag

För många finns det inget annat sätt att börja dagen på än med en kopp kaffe. Ibland är det mellan aktiva pauser på jobbet, eller så föredrar vissa att dricka det i slutet av en måltid. Men utöver att vara en trevlig rutin är kaffe kanske mycket mer än så.

Fördelarna kan räknas upp på en ganska omfattande lista, men i teorin pekar allt på att förebygga och bekämpa sjukdomar. Resultaten kan bli ännu mer gynnsamma om man reglerar mängden socker som tillsätts.

Det bör noteras att det är dåligt att konsumera mat eller dryck i överflöd.

I denna mening kan vi nämna 10 positiva konsekvenser för våra kroppar av att dricka sockerfritt kaffe:

  • Ett friskt hjärta
  • Minskar celluliter
  • Förebygger typ 2-diabetes

Med detta i åtanke bidrar sockerfritt kaffe till att minska bildandet av fettavlagringar i lokala delar av kroppen, eftersom det bidrar till en god blodcirkulation.

Diabetes är ett av de problem som uppstår till följd av hjärt- och kärlproblem. Typ 2-diabetes beror på kroppens oförmåga att kontrollera blodsocker- och insulinnivåerna. Det är den vanligaste typen, men genom att dricka sockerfritt kaffe kan man minska risken för att drabbas.

Fördelarna med sockerfritt kaffe:

Hjälper till med viktminskning

En bra ämnesomsättning är synonymt med optimal matsmältning. Så att dricka sockerfritt kaffe kan hjälpa dig att gå ner i vikt.

Förebygg magbesvär

Att dricka osötat kaffe kan hjälpa till att eliminera bakterier och gifter från magen, eftersom dessa sköljs ut genom urinen. Detta bidrar också till att stoppa tillväxten av skadliga parasiter som kan orsaka magproblem.

Minnets funktion

Enligt vetenskapen hjälper drickande av osötat kaffe till att utveckla minnesfunktionen. I mer tekniska termer kan intag av det blockera en neurotransmittor som kallas adenosin. När koffein blockerar detta förbättrar det neuronal avfyrning i hjärnan. Detta hjälper till att frigöra fördelaktiga neurotransmittorer.

Förebygger karies

Måttlig konsumtion av osötat kaffe kan gynna munhälsan, särskilt karies, eftersom det har antibakteriella egenskaper och en antibakteriell plackangreppande effekt.

Förebygger psykisk ohälsa

Förutom kaffekonsumtionens positiva effekter på minnet har en vetenskaplig studie visat att det minskar risken för demens i ålderdomen med upp till 65%.

Tillför antioxidanter

I teorin är kaffe den största källan till antioxidanter. Antioxidanter är naturliga eller konstgjorda ämnen som kan förhindra eller fördröja vissa typer av skador på celler.

De finns i kaffe under namnet kininer. Andra vanliga antioxidanter är ”hydrocinnamic acid” och ”polyfenoler”. Dessa hjälper till att bekämpa fria radikaler i kroppen.

Leave a Response