Tips för hemmet

Vattna dina tomatplantor med detta. Du kommer att få den godaste skörden

Inget slår smaken av tomater odlade direkt från din egen trädgård. Det är smaken av sommar och en riktig vitaminbomb. Men för att få en riklig skörd måste du ta hand om plantorna och förse dem med de näringsämnen som de behöver i varje skede av sin utveckling.

Välnärda tomatplantor garanterar god frukt och en riklig skörd under hela säsongen. Här är ett enkelt recept på hemmagjord gödning för tomatplantor, tillverkad av …avfall.

Tomaterna växer sig stora och friska tack vare gödning

Tomater är slovakernas favoritgrönsak. Men botaniskt sett är de faktiskt en frukt, och den hälsosammaste frukten i världen. Förutom sitt rika näringsvärde har den även kulinariska kvaliteter – tomater smakar bra råa, i såser och soppor.

För att kunna njuta av goda tomater direkt från trädgården är det viktigt att se till att odlingsförhållandena är de rätta och att växterna förses med nödvändiga näringsämnen.

Det är tack vare regelbunden gödsling som tomatbuskarna växer sig friska och starka, blommar rikligt och bär mer frukt. Det lönar sig att använda andra friska grönsaker, t.ex. potatis, för gödsling.

Potatisskal som gödselmedel för växter

Vi behöver inte spendera en förmögenhet på kemiska näringsämnen för tomater. Det räcker med enkla, egenodlade ingredienser, till och med … avfall. Vi kan göra organiskt gödselmedel från potatisskal. Potatis, som felaktigt anses vara ohälsosam och fet, innehåller många vitaminer och värdefulla ämnen, som huvudsakligen lagras i skalet.

Potatisskalet är en rikedom av mikronäringsämnen. Det innehåller stora mängder C- och B-vitamin och är också en källa till kalium, fosfor, kalcium, magnesium och järn. Detta är allt som tomatplantor behöver för att växa, blomma och producera frukt.

Efter bara en vecka kan du se de första effekterna av att använda detta hemmagjorda gödningsmedel. Plantorna kommer snabbt att tjockna, bli starka, friska och robusta.

Recept på gödselmedel av potatisskal

Receptet på organiskt gödselmedel är mycket enkelt. Skala av skalet på några väl tvättade potatisar, lägg dem i en kastrull och täck med 2 liter vatten. Koka upp och låt koka i 20 minuter. Låt rinna av och svalna.

Häll vätskan som erhållits genom att koka potatisskalen över sticklingar och häll vattnet direkt i jorden nära roten. Vattna inte bladen eller stjälkarna! Upprepa behandlingen var 10:e-14:e dag. Använd detta gödningsmedel inte bara på tomater, utan också på gurkor, paprika och plantor av andra grönsaker och frukter.

Leave a Response