Att göra pickles är en speciell tid på året. Alla som har ett skafferi har säkert kommit igång med det vid det här laget. Det är inte bara frukt som hamnar i burkar, gurkor gör det också. De som finns i följande recept kommer att bli en hit i höst och vinter. Allt tack vare ett tillägg.

Att göra konserver är en säsong som vi lever i just nu. Den som har ett eget skafferi eller en källare har säkert redan påbörjat denna årliga tradition. Inte bara söta frukter, utan också en mängd olika grönsaker hamnar i burkarna. Särskilt populära är gurkor, som är en integrerad del av många hemska skafferier tack vare deras mångsidighet och unika smak. Men inte bara dessa klassiska versioner av dessa grönsaker är mycket välsmakande. Experimentera med marinader och upptäck nya smaker som du säkert inte kände till tidigare.

Vårt recept som du säkert kommer att älska är gurkor i en söt marinad. En av hemligheterna med det här receptet är tillsatsen av honung, som ger gurkorna en unik, subtilt söt touch. Tack vare denna kombination kommer även de som vanligtvis inte sträcker sig efter pickles att älska dessa gurkor. Dessa gurkor passar utmärkt som tillbehör till middagen, men också som ingrediens i många sallader.

Recept på gurkor marinerade i honung

Ingredienser:

  • 2 kg gurkor
  • 2 liter vatten
  • 250 ml köksvinäger
  • 200 ml honung
  • 4 msk salt
  • 1 tsk socker
  • 4 vitlöksklyftor
  • tesked senapsfrön
  • några dillkvistar

Beredningsmetod:

  1. Tvätta gurkorna noggrant och skär bort ändarna. Förbered burkarna genom att tvätta och koka dem ordentligt. Lägg en vitlöksklyfta och några dillkvistar i varje burk.
  2. Koka upp vattnet med salt och socker i en stor kastrull. Tillsätt vinäger och honung, rör om ordentligt och koka upp igen. Häll den varma lagen över gurkorna i burkarna och lämna ca 1 cm utrymme från burkens överkant.
  3. Stäng burkarna ordentligt och pastörisera i ca 10-15 minuter. När pastöriseringen är klar, låt burkarna svalna genom att ställa dem upp och ned. Gurkor som är inlagda på detta sätt är ätfärdiga efter ca 2 till 3 veckor. Förvara dem helst på en sval, mörk plats.

Relaterade artiklar:

Klassiskt recept på pickles. Tack vare en ovanlig tillsats blir de bättre än mormors

Ett gammalt pickle-recept från mormor. Tack vare en förändring i proportionerna är de krispiga och fulla av smak