Alla har förmodligen hört talas om drieni minst en gång i livet, men de används sällan i köket. Det är dock en riktig superfrukt, en av de hälsosammaste i världen. Det är synd att inte inkludera den i din kost. Vilka är dess egenskaper och vad kan du göra med den?

Vanliga kornvedbuskar växer i snår och skogar. Dessa röda frukter liknar plommon till formen. De brukar inte ätas råa eftersom de har en ganska bitter smak. Av denna anledning rekommenderas att man gör konserver av dem. Detta är dock inte regeln. Vissa människor vill ha kornellens smak så mycket som möjligt, så de kan ätas färska.

Vanlig kornell, eller vår lokala superfrukt. Vilka är dess egenskaper?

Värdefulla egenskaper kornell har varit kända och uppskattade i många år. När det intas regelbundet stöder det regleringen av ämnesomsättningen. Det rekommenderas därför för personer som kämpar med övervikt eller fetma. Frukten är rik på tanniner, polyfenoler, pektin, C-vitamin och antocyaniner, samt många mineralämnen, t.ex:

  • kalium,
  • järn,
  • kalcium,
  • zink,
  • Fosfor,
  • magnesium.

På grund av järnet i frukten rekommenderas det när du har problem med överdrivet hårbrott, sömnlöshet, återkommande huvudvärk. Dessutom har den antiseptiska effekter. Det hjälper effektivt till att upprätthålla munhygien. Det ökar utsöndringen av vatten och natrium från kroppen, samtidigt som det fungerar som ett antiinflammatoriskt medel.

Superfrukt. Hur kan du använda den i köket? Recept på juice och te

Om du vill inkludera konserverad dogwood i din meny är det värt att satsa på en utsökt juice. Du behöver följande ingredienser: 1 kg bär, 3 liter vatten, 0,5 kg socker. Här är ett enkelt steg-för-steg-recept:

  1. Skölj frukten och lägg den i en kastrull.
  2. Häll kokande vatten över den.
  3. Låt stå i 24 timmar.
  4. Sila därefter saften i en separat behållare.
  5. Koka upp och häll tillbaka den kokande saften över frukten.
  6. Låt stå i 48 timmar.
  7. Efter denna tid, upprepa processen.
  8. Efter fem dagar, sila saften och koka i 8 till 9 minuter.
  9. Tillsätt sockret.
  10. Koka i en minut.
  11. Häll den heta saften i flaskor.
  12. Stäng snabbt.

TIPS! Om du gillar mindre söta drycker kan du minska mängden socker. Det finns inget som hindrar dig från att bli helt sockerfri. Detta alternativ är särskilt rekommenderat om du vill gå ner i vikt.

Ett annat alternativ är Dogwood te. I detta fall häll en hög matsked torkad frukt i ett glas och häll kokande vatten över den. Låt stå i en kvart. Efter denna tid är teet klart att dricka. Denna dryck är särskilt rekommenderad när kroppens immunförsvar är försvagat.

Relaterade artiklar:

Dessa växter skärs definitivt inte ner på vintern. Annars kommer de inte att blomstra

Mormor avslöjade ett trick för att göra bladjuice, perfekt för varmt väder. Det gör den bästa lemonaden