Vad ska jag göra om din hund har dålig andedräkt? Om du älskar hundpussar men hatar lukten av dem, har vi några sätt att hantera det. Du kommer att känna skillnaden omedelbart.

Det bästa sättet att förhindra dålig andedräkt, som orsakas av bakterieuppbyggnad, är att Borsta tänderna på ditt husdjur dagligen. Men vissa hundar gillar helt enkelt inte traditionella lösningar. Lyckligtvis finns det andra sätt att hjälpa hunden att hålla andedräkten fräsch och tänderna naturligt rena.

Varför stinker min hunds mun? Ta reda på de vanligaste orsakerna

De vanligaste orsakerna till dålig andedräkt hos hundar är dålig munhygien och parodontala sjukdomar. Uppbyggnad av plack och tandsten kan leda till bakterietillväxt, vilket eskalerar den obehagliga lukten. Dåliga matvanor leder också direkt till att problemet förvärras. På samma sätt, om en hund har tillgång till sönderdelade djurrester, t.ex. Andra orsaker kan vara diabetes, njursjukdom och leversjukdom.

Vad ska man göra för att hålla din hunds mun från att stinka? Sätt att hantera dålig andedräkt

Om din hund har dålig andedräkt är det första steget att boka en tandkontroll. Sedan kan du använda huskurer för att förbättra din hunds munhälsa och lukten av hans andedräkt.

  • Dela en hälsosam godbit med morotsstavar och äppelskivor med honom. Den krispiga konsistensen hjälper till att på ett naturligt sätt avlägsna plack från hundens tänder och tandkött.
  • Strö lite färsk mynta på din hunds mat vid varje måltid. Denna friskt doftande ört innehåller klorofyll, som har naturliga läkande egenskaper. Mynta är också rik på vitamin A och C, som främjar friska ben, hud och syn. Mynta kan också främja en god matsmältning hos husdjur.

OBSERVERA! Dålig andedräkt är det första tecknet på tandhälsoproblem. Huskurer kan lindra dålig andedräkt på kort sikt, men de löser inte det underliggande problemet. Om det inte behandlas kan ett mindre fall av dålig andedräkt förvandlas till mycket allvarligare hälsoproblem och en lägre livskvalitet för din fyrbenta vän. Se till att gå på regelbundna hälsokontroller och boka tid hos din veterinär.

Relaterade artiklar:

Gräver din hund upp sin säng innan den går och lägger sig? Orsaken kan förvåna dig

Varför slickar en hund sin ägare? Är det bara ett tecken på tillgivenhet eller finns det en dold mening bakom det?