Detta är en av de mest populära krukväxterna. Det ser exotiskt ut och är en fantastisk dekoration för ditt hem, men ibland börjar dracena-blad att gulna över tiden. Vad ska man göra i en sådan situation? Det visar sig att en hemlagad cocktail snabbt kommer att få den tillbaka på fötterna.

Dracena är en växt i sparrisfamiljen. Den förekommer naturligt i subtropiska skogar i Afrika, Asien, Australien samt Central- och Sydamerika. Det finns cirka 40 underarter av denna växt. De varierar i storlek, men alla kännetecknas av sina iögonfallande, intressant färgade blad. Hur man tar hand om dracena?

Vad ska man göra när dracena-blad blir gula? Detta te kommer snabbt att få henne tillbaka på fötterna

Draco kommer att växa bäst på en ljus plats med diffust ljus, men den ska inte stå i full sol, eftersom det kan bränna bladen. Den idealiska temperaturen för tillväxt är 18 till 24 grader Fahrenheit. En bördig, halvgenomsläpplig jord med ett pH-värde på 5,5 till 6,3 är ett lämpligt substrat. Draco älskar fukt, så se till att vattna den regelbundet.

Ibland, trots goda förhållanden, börjar draco-blad bli gula. Men istället för att använda färdiga gödningsmedel kan du förbereda näringsämnena själv. Nässelte fungerar bra för denna växt.

TIPS: Du kan använda örterna i en tepåse. Täck bara tre stycken med kokande vatten och låt stå i 24 timmar. Efter denna tid vattnar du dracena och den kommer säkert att bli grön igen snabbt.

Vilket hemlagat gödselmedel för dracena? Med dessa knep kommer det att växa frodigare än någonsin

Om du inte har nässelte till hands kan du ge näring åt dracena på flera andra sätt.

  • Äggskal innehåller mycket kalcium. Genom att helt enkelt torka dem, krossa dem och lägga dem i en kruka stärks växten.
  • Buljongen från kokta grönsaker innehåller många värdefulla näringsämnen. Späd ut den och vattna din dracaena för att påskynda dess tillväxt.
  • Kaffesump kommer att lossa jorden och sakta ner torkningen. Blanda två teskedar kaffesump med jorden.

Relaterade artiklar:

Dracena faller av? Innan du plockar upp en kruka med vinägrett, klipp av ett blad. Allt kommer att vara klart

Är draco löv döende? Denna aktivitet kan vara orsaken