Obehagliga flugor är ett problem i många hem. De dras till lukten av matrester eller förstörda frukter och grönsaker. Dessa insekter kan inte bara vara irriterande, utan kan också ha en potentiell inverkan på vår hälsa. Att flyga runt med en flugsmälla är inte det enda sättet att bli av med dem i ditt hem.

Vissa får besök av sporadiska insekter, medan andra måste kämpa med en veritabel flugplåga. Dessa är förtjusta i att flyga in i människors bostäder, särskilt på sommaren. Förekomsten av dessa insekter i hemmet kan effektivt kasta människor ur balans. Det finns dock sätt att bli av med dem för gott.

Inget behov av att springa runt med en flugsmällare . Effektiva sätt att bli av med flugor i ditt hem

Det finns inget behov av att lämna flugsmällmärken på väggarna. Du kan bli av med insekter på ett riktigt enkelt sätt. Fällor eller några växter kommer att avskräcka dem för alltid. Prova bland annat tricket med ättika och diskmedel, som fungerar särskilt bra på bananflugor. Häll bara vinäger i halva behållaren, tillsätt diskmedel och täck hela saken med tennfolie med hål. Ett annat förslag är en klistermärke. Täck pappersbitarna med några matskedar flytande honung blandat med majsmjöl och du är klar.

Det är en bra idé att ta bort insektsattraherande lukt från huset så ofta som möjligt. Sopor förvaras bäst i slutna behållare eller kastas dagligen. Matrester som ruttnar i papperskorgen är något som flugor älskar. I kampen mot oinbjudna gäster lönar det sig också att använda produkter som de inte gillar. Vanilj är till exempel en av dem. Doftljus eller diffusorer med denna doft och tillsats av kokosnötolja kommer också att ha en utmärkt effekt på myggor. Citron- och eukalyptusolja hjälper också till att lösa problemet.

De mest naturliga avskräckande medlen är växter som utsöndrar eteriska oljor med en stark doft. Exempel på sådana är mynta eller basilika, som du kan ha hemma i en kruka eller plantera i trädgården. Flugor gillar inte heller lavendel. Den blommar inte bara vackert i lila, utan dess doft stöter bort oönskade insekter.

Husflugor är en stor utmaning i hemmet. De måste bekämpas

Även om de kan verka harmlösa är det viktigt att komma ihåg att flugor bär på ett antal bakterier. Man vet aldrig vad de har suttit på tidigare. Om du låter dem flyga fritt och sätta sig på mat ger du dem möjlighet att snabbt sprida alla möjliga patogener.

Relaterade artiklar:

Denna insekt kan fastna i ditt hår. Om du ser dem, se upp. De är håriga och stora

Blanda båda ingredienserna. Det kommer inte att finnas några spår av bananflugor