Elektrifierande kläder är ett vanligt och irriterande problem. Det är obekvämt och irriterande att bära det, men lyckligtvis finns det ett sätt att komma runt det. Istället för att köpa färdiga produkter kan du göra antistatisk vätska hemma.

Elektrifiering av kläder manifesteras genom att materialet klibbar fast på kroppen eller händerna. Problemet är vanligast på vintern när huset är varmt och den torra luften främjar elektrostatisk urladdning. Men ”hoppning” av statisk elektricitet kan också vara ett problem på sommaren. Hur kan man åtgärda detta?

Vad är en hemmetod för att elektrifiera kläder? Antistatisk vätska att göra hemma

Kläder tillverkade av syntetiska material som polyamid, polyester, akryl, elastan och nylon är oftast elektrifierade. Detta problem drabbar även ullplagg. En enkel lösning verkar vara att använda en antistatisk vätska, men istället för att spendera pengar kan du tillverka en liknande produkt själv.

Hemlagad antistatisk vätska hjälper till att bekämpa statisk elektricitet i kläder. Spraya det bara på det inre lagret av dina kläder och vänta några minuter. Hur förbereder du det?

TIP! Du behöver ett glas destillerat vatten, fyra matskedar vinäger och en matsked glycerin. Blanda alla ingredienser och häll upp i en sprayflaska. Så där ja. Blandningen fungerar bra på kläder såväl som på filtar, gardiner eller lakan.

Hur kan man förhindra statisk elektricitet på kläder? Här är några råd

Om du vill minska elektrifieringen av dina kläder, följ några regler och du kommer att glömma det irriterande problemet.

  • Var uppmärksam på sammansättningen av dina kläder. Naturmaterial är mindre känsliga för statisk elektricitet, så bomull, linne eller siden är bäst.
  • Följaktligen Välj också Kosttillskott. Statisk elektricitet genereras inte bara av kläder. Vissa armband och kedjor förvärrar problemet.
  • Öka luftfuktigheten i ditt hemeftersom ju torrare luften är, desto lättare är det för kläder att bli elektrifierade. Du kan hänga våta handdukar på elementen eller köpa en luftfuktare.