Tips för hemmet

Så här tar du bort mögel mellan kakelplattor med bara 1 ingrediens

Att städa hemmet är en av de grundläggande uppgifterna och även om det inte görs varje dagär det tillrådligt att göra det minst två eller tre gånger i veckan för att undvika att bakterier och smuts uppträder i vårt hem, vilket kan orsaka sjukdom. En av de platser där mögel ackumuleras till följd av fuktighet är på plattorna, som vanligtvis finns i badrummet och om du vill ta bort det, lämnar vi dig metoden med 1 ingrediens som har effektiva resultat.

Kakelplattorna har olika former, storlekar och ritningar som kan gå både i badrummet och i köket; men förutom att ha ett bra estetiskt tilltal har det några nackdelar. Det är att dessa platser är mycket vanliga för bakterier av alla slag att ackumuleras och på grund av ångorna kommer mögel att genereras vilket leder till att de förlorar sin karakteristiska färg och det kommer att vara svårt att eliminera fukt och mögel.

När vattenånga kondenseras kommer den att dyka upp på speglar, kakel, toalett, dusch, bidé och andra föremål, vilket kan orsaka en allergisk reaktion hos människor. Även om kemikalier kan användas är de mycket giftiga och all kontakt med dem kan vara ett problem, så var medveten om 1 matlagningsingrediens.

För att ta bort mögel från kakel måste du ta hänsyn till en ingrediens som kommer att vara nyckeln till att lämna väggarna glänsande. Vi pratar om bakpulver, som du måste blanda med vatten och diskmedel. Sedan måste du röra om tills de är helt integrerade och applicera det på de områden som drabbats av mögel; gnugga dem med en borste och torka sedan av dem med en trasa för att ta bort kvarvarande smuts.

Ett annat tips för att undvika mögel på kakel är att ha god ventilation i hemmet så att fukt inte ackumuleras på platsen. Om den tidigare metoden inte fungerar kan du blanda vatten med ammoniak och applikationen liknar den tidigare, där du måste ha en borste och handskar för att gnugga på ytan.

Leave a Response