Tips för hemmet

Allt du behöver göra är att lägga den gamla, smutsiga pannan i en plastpåse. Brännskadorna kommer att lösas upp på två dagar.

 

Om du inte redan känner till det här tricket för att rengöra en bränd panna är det dags att lära känna det. Denna enkla och effektiva procedur hjälper dig att bli av med även de mest envisa brännskadorna utan större ansträngning.

Vad behöver du för att göra det?

För att rengöra en gammal och smutsig kastrull behöver du några saker från köksskåpet och naturligtvis en plastpåse. Följ dessa rekommendationer:

  1. 1 glas coladryck – Coladryck är oumbärlig vid rengöring av olika avlagringar.
  2. 2 matskedar bakpulver – Bakpulver är känt för sina rengöringsegenskaper.
  3. 2 matskedar diskmedel – Diskmedel hjälper till att ta bort fett och smuts.
  4. 1 matsked salt – Salt ger en slipande effekt för bättre borttagning av brännmärken.

Förfarande

  1. Förbered blandningen: Fyll en hög behållare med coladryck, bikarbonat, diskmedel och salt. Blanda allt ordentligt.
  2. Placera pannan i en plastpåse: Lägg den smutsiga pannan i en plastpåse och häll den beredda blandningen i botten av behållaren.
  3. Försegla och låt stelna.: Knyt ihop påsen ordentligt och låt stå i en timme.
  4. Skrubba försiktigt: Efter denna tid, skrubba bara försiktigt botten av pannan med den grova sidan av en svamp eller trådgaller, skölj och du är klar.

Om smutsen är mycket svår att ta bort, upprepa hela proceduren.

Andra hemlagade sätt att rengöra en smutsig panna

Förutom ovanstående trick finns det flera andra sätt att hantera en smutsig pannbotten. För detta ändamål, använd de produkter du har i ditt köksskåp:

  1. Vinäger: Vinäger är ett bra rengöringshjälpmedel. Tillsätt 4 matskedar vinäger till 1 glas vatten. Doppa pannan i blandningen och låt den stå i ett par timmar. Tvätta den sedan med en svamp och diskmedel.
  2. Bakpulver: Blanda bakpulver med vatten till en tjock pasta. Skrubba bort smutsen eller stryk ut pastan på en smutsig yta och låt stå i några timmar.
  3. Citronsyra: Det fungerar på samma sätt som vinäger. Lös upp det i varmt vatten och när lösningen svalnar, doppa en smutsig panna i den. Tvätta bara pannan och den blir så gott som ny.

Detta enkla och effektiva trick kommer att spara dig tid och ansträngning när du rengör brända stekpannor. Prova det och du kommer aldrig att behöva spendera timmar med att skrubba igen!

Leave a Response