Tips för hemmet

Äter du gurka och känner den här känslan? Det är bäst att du inte äter dem längre

Även om de är berömda och rekommenderade bör de inte ingå i allas kost. Det finns flera kontraindikationer för att äta gurkor. Se vem som inte ska äta dem.

Pickles är berömda för sina positiva effekter på kroppen, men det finns vissa sjukdomar för vilka deras konsumtion inte rekommenderas. Om du upplever de hälsoproblem som anges nedan bör du överväga att begränsa eller eliminera pickles från din kost.

Vem bör inte äta gurka?

Att begränsa gurkor rekommenderas för personer som lider av högt blodtryck, på grund av den höga salthalten som finns i gurkor. Det är inte nödvändigt att eliminera dem helt, men mindre konsumtion kommer att bidra till hälsan.

Det bör tilläggas att pickles (gurkor i allmänhet) innehåller mycket histamin, så personer med histaminintolerans bör inte äta dem. Som Dr. Magdalena Cubała-Kucharska påpekade i ett uttalande till WP abcHealth, är histamin ett hormon som ibland förmedlar en inflammatorisk reaktion. Om en person med intolerans äter gurka kan följden bli huvudvärk, diarré, nässelutslag, buksmärtor eller ett rött ansikte.

En kontraindikation för att äta gurka är kalciumoxalatlithiasis (på grund av den höga salthalten) samt kronisk njursvikt. På grund av det höga K-vitamininnehållet rekommenderas gurkor inte för personer som tar antikoagulerande läkemedel. Inlagda grönsakerGurkor ökar produktionen av magsyra, vilket kan orsaka obehag för personer med magsår, gastroesofageal reflux och esofageal erosion. Inlagda gurkor bör också undvikas vid matförgiftning och det rekommenderas inte att äta dem fastande.

Är det möjligt att äta pickles när man lider av gikt?

Pickles är inte produkter som inte bör ätas vid gikt. De hör inte till den purinrika produktgruppen. Puriner rekommenderas inte i kosten för personer med artrit eftersom de kan förvärra symtomen på sjukdomen. Det är dock värt att begränsa intaget av dem något. Varför är det så?

Färsk gurka innehåller mycket få puriner och inläggningsprocessen orsakar ingen förändring av purininnehållet. Det är dock värt att notera att inlagda gurkor, inklusive sura inlagda gurkor, har beaktats i samband med artrit främst på grund av deras saltinnehåll. När det gäller gikt rekommenderas det faktiskt att begränsa saltintaget, särskilt natrium, som är en av dess komponenter. Detta beror på att för mycket natrium i kosten kan bidra till en ökning av urinsyrakoncentrationen. Därför bör giktpatienter avhålla sig från att äta inlagda produkter som gurka, kål, rädisor och rödbetor.

Leave a Response