Trädgård

Orkidéer kommer att blomma som aldrig förr om denna frukt tillsätts i vattnet 3 gånger i månaden

Visste du att en populär frukt kan vara värd sin vikt i guld för dina orkidéer?

Har du orkidéer hemma? Läs vidare nu, eftersom en växtexpert har avslöjat en banbrytande metod för att få dina orkidéer att blomma vackert och jämnt. Hemligheten ligger i en vanlig frukt som kan förvandla dina orkidéer.

Växtexperten Kiva Kriti har delat med sig av en video som avslöjar hemligheten bakom orkidéernas tillväxt och videon har blivit mycket populär på sociala medier.

Enligt mediet EVZ krävs det mer än bara vatten och ljus för att få orkidéer att blomma under lång tid. En oväntad ingrediens behövs också.

TikTok-användaren @kivakriti har väckt uppståndelse med sitt överraskande råd, som visar sig vara en riktig game changer för orkidéägare.

Hon föreslår att man skär ett bananskal i små bitar och lägger dem i en skål med vatten. Efter ett tag måste du hälla vattnet över dina orkidéer.

Hon rekommenderar att du upprepar detta var 10: e dag, så tre gånger i månaden.

Mark Curran, en känd orkidéexpert, betonar att detta inte bara är ett roligt trick, utan också ett effektivt sådant, eftersom bananskalet är rikt på näringsämnen som kalium, fosfor och kalcium.

Orkidéer är inte bara vackra, de hjälper också till att rena luften från föroreningar, vilket gör dem till ett perfekt val för ett hälsosammare och mer välkomnande hem.

Med dessa experttips kan orkidéägare njuta av skönheten och doften hos sina växter under lång tid samtidigt som de förbättrar sin hemmiljö.

Leave a Response