Tips för hemmet

Billig produkt håller getingar och myggor borta från uteplatsen

De flesta slänger nog kaffesump. Vi avslöjar varför du inte ska göra det längre – och hur kaffesump håller myggor och getingar borta.

Kaffe är en av de mest populära dryckerna i Tyskland. Inte så konstigt, eftersom det inte bara väcker dig och smakar gott, utan också kan ha en positiv effekt på din hälsa, vilket studier har visat.

Den kvarvarande kaffesumpen kan också användas på många olika sätt, t.ex. som gödningsmedel i trädgården eller som hår- och hårbottenbehandling.

Bra att veta på sommaren: kaffesump kan också hålla myggor och getingar borta.

Bli av med myggor: Hur kaffesump hjälper

Kaffesump kan användas som skydd mot myggor och andra insekter. Allt du behöver göra är att tända eld på dem. Röken som bildas driver bort insekterna och fungerar därför som myggmedel, särskilt vid utomhusaktiviteter och evenemang.

AVSKRÄCKA MYGGOR OCH GETINGAR MED KAFFESUMP: HUR MAN GÖR

  • Samla ihop kaffesumpen i förväg och låt den torka ordentligt i solen på ett bakplåtspapper eller en plåt under en dag, så att den brinner bra senare.
  • Alternativt kan du värma dem i ugnen på 80 grader i ungefär en halvtimme eller lägga dem i mikrovågsugnen i 5 minuter på medelhög effekt.
  • Vid grillning lägger du den torkade kaffesumpen i en grillbricka eller på ett ark aluminiumfolie och tänder på med lite grillkol eller hushållspapper. Låt röken som bildas sprida sig.
  • Om du vill förstärka effekten av röken kan du också lägga i färsk salvia eller rosmarin och tända på.

Vad som ligger bakom myggtricket med kaffesump

Den redan starka doften av kaffe eller kaffesump förstärks genom förbränning och sprids över ett stort område, vilket håller myggor och andra insekter borta.

Jämfört med kemiska myggmedel är användningen av kaffesump också naturlig, billig och hållbar. Dessutom kan du också rengöra grillgallret nästa dag med lite kaffesump.

Leave a Response