Trädgård

Det är enkelt att förhindra ogräs på uteplatsen med den här snabba metoden

Innan ogräset sprider sig till din terrass är det enkelt att vidta åtgärder med den här riktigt effektiva metoden.

Ogräs kan snabbt förvandla en vacker terrass till ett ovälkomnande, smutsigt utrymme. Lyckligtvis finns det många sätt att bli av med dem. Du kan ta bort dem manuellt med en ogräskniv, använda varmt vatten och vit vinäger, eller prova att hälla kokande vatten över dem, eller koka saltat potatiskokvatten för att döda dessa irriterande växter.

Men den bästa lösningen är att förhindra att ogräset dyker upp överhuvudtaget. När du har blivit av med dem alla finns det några idiotsäkra sätt att förhindra att de växer tillbaka mellan uteplatsplattorna. Vissa rekommenderar att man drar upp ogräset så fort det dyker upp för att förhindra att det växer och invaderar terrassen, men den här lösningen är inte hållbar och du måste göra det regelbundet. Andra har mycket mer radikala och effektiva metoder.

Det första steget för att förhindra ogräs från att växa på din terrass är att förbereda ytan ordentligt. Börja med att rengöra området noggrant och ta bort eventuellt befintligt ogräs. Använd en skrapa eller stålborste för att lossa eventuella envisa rötter. Det är viktigt att ta bort alla frön och rötter för att förhindra snabb återväxt.

Om detta verkar för komplicerat finns det en annan metod: polymersand. Denna typ av sand, som blandas med ett bindemedel, hårdnar när den fuktas och bildar en solid barriär mellan plattorna. Det hindrar inte bara ogräset från att växa, utan bidrar också till att stabilisera plattorna, vilket minskar risken för att de flyttar på sig.

Leave a Response