Tips för hemmet

Jag öppnar en för trång konservburk med vänster bakdel. Även starka killar ser att det går smidigt.

Alla stöter vi ibland på problemet med överdragna konserveringsburkar. Traditionella metoder som att använda våld, en sked eller gummihandskar leder ofta till frustration och kan till och med vara ineffektiva. Här är några enkla knep som garanterat fungerar och som inte bara sparar tid utan också nerver.

Använda gummihandskar

Ett av de enklaste sätten att öppna en åtdragen burk är att använda en gummihandske. Gummiytan ger ett bättre grepp och gör det lätt att vrida på locket. Placera helt enkelt handsken på handen, ta tag i locket och vrid

Varmt vatten

En annan beprövad metod är att doppa burklocket i varmt vatten. Det varma vattnet får metallen att expandera, vilket gör att förseglingen lossnar. Håll bara locket under en stråle med varmt vatten eller doppa burkens överdel i en skål med varmt vatten i några sekunder. Då går locket mycket lättare att öppna.

Parning med en sked

Skeden är också ett användbart verktyg för att lossa locket. För in skedens ände under lockets kant och dra försiktigt uppåt. På så sätt bryts vakuumet och locket blir lättare att vrida på. Denna metod är särskilt effektiv för burkar med konventionell gänga.

Gummiband

Om du inte har en gummihandske till hands kan du använda ett gummiband. Vira gummibandet runt locket för att få ett bättre grepp och öppna locket lättare. Det här tricket är enkelt och mycket effektivt, särskilt om du har flera gummiband hemma.

Använda en burköppnare

Särskilda burköppnare är utformade för att göra det lättare för dig att arbeta med åtdragna lock. Dessa verktyg är lätta att använda och finns i en mängd olika storlekar. Om du ofta kämpar med täta lock är det definitivt värt att investera i en sådan burköppnare.

Dessa enkla knep hjälper dig att öppna även de tätaste burkarna utan större ansträngning. Oavsett om du använder varmt vatten, en gummihandske eller en sked blir resultatet en snabb och enkel öppning av burken. Prova ett av dessa trick och se hur effektiva de kan vara. Starka killar kommer bara att titta på hur graciöst och enkelt du kan öppna även den mest trånga burken.

Leave a Response