Vad stöter bort sniglar? Dessa irriterande skadedjur är extremt glupska, så de kan snabbt tömma våra blomsterbäddar. Därför kommer det att vara mer effektivt att avvisa dem än att utrota dem. Vi kan använda metoder som bara kostar några euro och ger växtskydd under hela säsongen.

Sniglar är varje trädgårdsmästares mardröm, särskilt om de utan skal dyker upp. Naturligtvis lockas blötdjur till våra trädgårdar och grunder av mat. Det kan vara svampar eller rester av organiskt material, men de är särskilt förtjusta i bladen från unga växter.

Det är inte förvånande att de snabbt hittar vägen till våra grönsaker och örter. Lyckligtvis kan vi göra denna uppgift svårare för dem, och det är inte så svårt alls. Du behöver bara veta vilka produkter du ska välja. En av dem är vanlig skolkrita.

Vad stöter bort sniglar? Krita kommer att lösa ditt problem en gång för alla. Du kan använda den på flera sätt

Skolkrita finns i nästan alla pappersaffärer, och det kommer säkert att bli ännu mer prisvärt med olika skolmaterialförsäljningar i slutet av sommaren. Hur som helst borde vi inte ha några problem att köpa den och det visar sig att den kan vara mycket effektiv i kampen mot sniglar. För att förbereda vår skyddsbarriär ska du först krossa kritan försiktigt. Här kan t.ex. en köttklubba vara till hjälp. För ännu bättre resultat kan senare blandas med en matsked mald kanel och en tesked rivet citronskal. Slutligen, blanda strö helt enkelt runt sängarna. Blötdjur bör stanna så snart de känner den karakteristiska lukten och undvika det hinder som skapas på avstånd.

Intressant nog fungerar den här metoden även på myror. Krita är inte giftigt, så det är ett bra alternativ till de kemikalier för skadedjursbekämpning som finns i butikerna. Detta är dock inte det enda humana sättet att hantera sniglar som är värt att överväga.

Vad vet inte en snigel hur man går på? En speciell barriär skyddar dina grödor effektivt

Sniglar gillar inte ojämna och grova ytor på grund av deras specifika sätt att röra sig. Så det är värt att använda detta mot dem. Vi kan använda äggskal, som vanligtvis hamnar i soptunnan, för att skapa ett sådant skydd. Bara krossa dem och sprid ut dem bland växterna.

Liknande resultat kan uppnås med kaffesump, träaska eller till och med sand blandat med grus. En sådan svår väg bör avskräcka sniglar, som kommer att leta någon annanstans efter lättare mat.