Tips för hemmet

Häll det här från köket ner i mullvadshålet. Han kommer aldrig att komma till dig igen

Den som någonsin har försökt att fördriva en mullvad från sin trädgård kommer inte att skratta åt den här cirkusen. Dessa skadedjur skulle kanske inte störa någon om det inte vore för att de skadar gräs och växter såväl som utsikten. Innan du drar fram de tunga vapnen lönar det sig att prova huskurer mot mullvadar. Observera: inte alla är särskilt välsmakande, men en sådan finns lätt att hitta i köket.

Det krävs inte en mullvadsinvasion för att bli trött på dessa djur. Allt som krävs är en enda individ som kan förstöra vårt blod genom att förstöra vår utsikt. En eller två mullvadar kommer förmodligen inte att befria oss från ansvar, men ibland lämnar skadedjuren hela trottoarer och förstör välskötta gräsmattor och blomsterrabatter. Vad kan man göra åt det?

Hur kan man avskräcka mullvadar? Ta från köket och applicera på dess hål

Det finns ett antal produkter i trädgårdsbutikerna som hjälper oss att bekämpa mullvadar. Vissa är direkt omänskliga, andra dyra och vissa är inte alltid så effektiva som vi förväntar oss att de ska vara. Innan vi rusar till butikernas specialprodukter är det värt att prova huskurer mot mullvad. Många trädgårdsmästare rekommenderar särskilt ett.

Vinäger mot mullvadar har en avskräckande effekt. Det kan snabbt driva till och med vissa människor, än mindre djur, ut ur ett rum. Hur använder du vinäger mot mullvad? Blanda det helt enkelt med vatten i förhållandet 1:10 och häll det omedelbart i malen. Täck sedan över den med jord. Upprepa processen nästa dag med en annan hög. Det är viktigt att vi inte översvämmar alla mullvadshögar på en gång så att skadedjuret kan fly från fastigheten.

Vissa människor försöker olika metoder för kontroll. Bland de mest populära är att sprida hund- eller katthår eller deras exkrementer i mullvadshögarna. På tal om dessa för mullvadar inte särskilt smakliga metoder är det värt att nämna bortskämd fisk, som också kan grävas ner i mullvadshögen. Om du har några rester från fredagens middag, istället för att kasta dem i soporna, kasta dem i högen.

Många människor förlitar sig på mullvadshögar för att förhindra ett mullvadsproblem. När du ordnar din trädgård bör du frestas att inkludera växter som avskräcker mullvadar. Till dessa hör axamietna, påsklilja, ricin, vitlök och basilika. Många människor tycker om att ha hundar utomhus, vilket är ett effektivt förebyggande mot mullvadar. Om du gillar det, rösta i vår omröstning nedan.

Leave a Response