Varje ägare av ett fyrbent husdjur vet att det inte bara handlar om nöje att ta hand om det. Om din pooch älskar promenader och kontakt med andra djur, måste du förvänta dig att oönskade hyresgäster kan dyka upp i lägenheten. Hur blir du av med loppor från ditt hem? Ta reda på pålitliga sätt.

Loppor i hemmet är ett stort problem som måste lösas så snart som möjligt. Eftersom de förökar sig snabbt kan de ta över ett utrymme mycket snabbt. Dessa insekter bär på många sjukdomar och utgör ett verkligt hot mot vår hälsa, så om du misstänker att de har angripit ditt hem ska du agera snabbt. Du är bara några steg bort från att bli av med de oönskade invånarna.

Hur blir man av med loppor i ditt hem? Med naturliga ingredienser kan du få ditt hem tillbaka

Först är parasiter svåra att upptäcka. Vanligtvis händer detta när deras antal verkligen ökar. De gömmer sig för oss i olika sprickor och skrymslen i hemmet, t.ex. i golvlister, fördjupningar i soffan eller i långhåriga mattor. Om ditt husdjur beter sig misstänksamt och det sammanfaller med många bett på tassarna kan du vara säker på att huset är angripet av loppor. De kan bekämpas, men du bör förbereda dig för en allvarlig kamp.

  1. Strö salt på ställen där du ser stora mängder loppor. Detta kommer att fungera som en dehydrator och döda insekterna och deras ägg. Efter 6-7 timmar glöm inte hushållet dammsug noggrant.
  2. Gnid in bakpulver i stoppade möbler. Använd en styv borste för att göra detta, och se till att inte undvika hack. Låt stå i några timmar och dammsug möblerna noggrant.
  3. Förbered en insektsfälla. Placera en djup tallrik på golvet med en liten mängd vatten och diskmedel. Tänd en lampa i mitten och låt den vara tänd över natten. Ljuset kommer att locka till sig loppor, som inte kommer att kunna ta sig ut ur tallriken.

TIPS! Innan du börjar bekämpa loppor ska du först ta hand om ditt husdjur. Köp ett speciellt loppschampo och använd ett halsband eller annat insektsmedel.

Vad är mest effektivt mot loppor? Skydda ditt husdjur och dig själv med en huskur

För att öka din hunds skydd under promenader, gör en citronspray. Ingen loppa kommer inom en tum om den känner ett irriterande loppavvisande medel. Skiva tre citroner och lägg dem i en kastrull. Täck med en halv liter vatten och låt koka upp. Låt lösningen dra i minst 12 timmar. Efter denna tid häller du upp lösningen i en sprayflaska och sprayar ditt husdjur före varje promenad.