Under ett besök i skogen finns det gott om fruktbärande växter som fångar ögat på långt håll. Även om lekmannen inte borde vara intresserad av dem, än mindre betala för dem, så vet experterna vad som är bra och väljer ut dem som har hälsobringande egenskaper. Ett exempel är den vanliga kornellen. Före kriget var den en rekordhållare på marknaden, men i dag finns den inte längre på marknaden, vilket är synd. Den anses vara en av de hälsosammaste frukterna i världen, men man behöver inte gå till skogen för att hitta den: man kan lätt odla den i sin egen trädgård.

Hur ser dogwood ut?

Många människor tror felaktigt att kornellen är en buske, men det är faktiskt ett träd som under rätt förhållanden kan nå upp till sju meter högt. Stjälkarna är vanligtvis gröna, men blir bruna i starkt solljus. Växten ser bäst ut två gånger om året: tidigt på våren, när den börjar blomma tidigare än andra arter, och på sommaren, när de första frukterna dyker upp. Dogwood är ett honungsbärande träd och frukterna, ätliga droppar som sitter på skotten, finns tillgängliga i upp till fyra månader, ända in i oktober. Både träden i sig och frukterna var populära före kriget. Under många år talade man inte om dem, men i dag är de återigen mycket populära.

Hur smakar dogwoodfrukter?

Om någon tror att dogwood smakar utsökt, de kan bli besvikna: det är inte en av de mest behagliga, eftersom det är sött och bittert, men det betyder inte att du ska sluta bry dig om det. Det är känt att den kan användas för att göra likörer som dricks för medicinska ändamålmen gamla recept visar hur man kan göra olika konserver av dessa druvor, och i dessa är den osmakliga smaken betydligt mildare. Men om du kan hitta råa bär är det värt att äta dem råa eftersom de erbjuder ett helt paket av nyttigheter för din hälsa.

Kan kornellbär ätas råa?

Om du har möjlighet att köpa dogwoodfrukter är det värt att äta dem för då erbjuda de mest värdefulla ämnena. Vad finns på listan? Först och främst.., C-vitaminsom är mer rikligt än i citrusfrukter. Askorbinsyra, som det också kallas, förbättrar immuniteten, men inte bara det. Det är känt att stöder hjärtat genom att stärka blodkärlen, vilket kan undertrycka högt blodtryck. Dessutom är C-vitamin fördelaktigt för ditt utseende eftersom det hjälper till att syntetisera kollagen, vilket gör att din hud ser yngre ut. Naturligtvis kan du inte glömma bort Vitamin Asom har störst effekt på ögonen, så att du kan njuta av skarpare syn under längre tid. Dessutom bidrar det till att minska inflammation i huden och hjälper till att läka sår. Dogwood är också en källa till niacin och detta stöder inte bara immuniteten utan hjälper också till att fungera nervsystemet och hjärnan och stöder organen i produktionen av hormoner.

Vad finns i vanlig driene?

Om vitaminerna inte övertygar dig om att sträcka dig efter drieni, är det värt att titta på det när det gäller mineraltillgänglighet. Kalium är en bundsförvant för hjärtat, kalcium stödjer skelettet, zink stärker immunförsvaret och verkar på huden, järn förebygger anemi och fosfor säkerställer perfekt arbete i musklerna. Och det slutar inte där, för dogwood är rik på antioxidanter: flavonoider och organiska syror. Dessa ämnen bör kompletteras så ofta som möjligt eftersom de hjälper till att befria kroppen från toxiner, främja celltillväxt och förhindra för tidigt åldrande och ta bort fria radikaler som är ansvariga för utvecklingen av civilisationssjukdomar.

Hur man använder dogwood?

Det är redan känt att dogwood kan ätas rå, men om du har ditt eget träd är det svårt att äta hela grödan i denna form, särskilt när färska bär finns tillgängliga i fyra månader. De kan frysas och lagras fram till vintern och sedan sträcka sig efter dem när immuniteten är nedsatt. Dessutom kan bären också vara torkas och i denna form läggas till marinader, såser, desserter eller helt enkelt göras till en utsökt infusion. Naturligtvis finns det inget som hindrar märgen från att användas som grunden för saften. Den kan drickas som den är eller tillsättas i te på vintern eller i uppfriskande drycker på sommaren.