Förhållandena på balkonger kan vara extrema: torka och mycket sol gör att få växter överlever sommarsäsongen oskadda. Lyckligtvis finns det några växter som inte bara är rädda för värmen. Låt oss ta reda på vilka växter som kan odlas på en solig balkong.

Sanvitalia polyhedra: minisolrosor på balkongen

Värmetåliga växter behöver inte alls vara oattraktiva, vilket exemplifieras av sanvitalia polyhedra. Varför ska du ha den på din balkong? Det finns åtminstone några argument. För det första, sanvitalia har en krypande habitus, så den sprider sig fint, men det betyder inte att det är olämpligt att odla den i en kruka: tvärtom. Sanvitalia Den blommar från juli till oktoberoch det är då de små solrosliknande blommorna dyker upp på stjälkarna – kronbladen kan vara gula eller orange, men ibland glittrar de i en mjuk brun färg. Intressant sanvitalia tolererar frost, så det är inget problem att ta hand om den särskilt på hösten. Om du vill att sanvitalia ska växa i sin fulla härlighet, regelbunden vattning måste bli en del av vanan.

Flamingo: fluffiga fjädrar på balkongen

Om du inte är den lyckliga ägaren av en trädgård men vill skapa en mini-lem på din balkong, är det perfekta valet flamingo. Den har blygsamma odlingsförhållanden som lätt kan vändas till framgång. Ge det bara en bra dos av sol och permeabel krukväxt och den kommer att återgälda dig genom att stå emot extrema förhållanden och blomma vackert. Sedan får du se de färgglada läpparna som kommer att fånga ditt öga på långt håll. Om du verkligen längtar efter flamingons frodiga färger rekommenderas att gödsla minst en gång i månaden med ett flerkomponentsgödselmedel.

Kapuciner: tätt gömd från grannarna

De pråliga växterna älskar stora mängder solljus och Kapuciner bara bekräfta detta. Det är sant att det är en klätterväxt och dess stjälkar kan bli upp till tre meter långa, men kan ledas över räcken och andra hinder för att begränsa deras okontrollerade tillväxt. Kapucinern blommar vackert: gult, orange eller rött. Dessutom är kapucinernas frukter ganska ätliga.

Verbena: platsbesparande

Om din balkong inte är särskilt stor men du vill ge den lite nytt liv, finns det inget som hindrar att du odlar växter på den. I så fall är taklådor idealiska, där du kan plantera verbena. Det är inte särskilt krävande, men ändå behöver vattnas dagligen. Men det är värt besväret, eftersom den sedan täcks av tätt placerade färgglada blommor som sitter kvar från maj till oktober.

Chinia: ingen motsätter sig att odla den på balkongen

Chickweed är bland de mycket populära blommor som odlas i trädgårdar och kolonilotter. Det finns inget som hindrar dig från att så dem och ha dem på din balkong. Det är sant att de kräver större lådor, men om du har ont om utrymme kan du välja mindre sorter som kommer att växa och blomma mycket bra på en solig balkong. Men för att de ska kunna växa i sin fulla prakt, måste de ha bördig jord och en god dos fukt: annars kommer blommorna inte att bildas så lätt.