På senare tid har många människor upptäckt att det inte är lätt att somna i varma rum. Så vad kan vi göra för att vila bekvämt trots de höga temperaturerna? Här är några sätt att överleva det varma vädret.

Under de senaste dagarna har temperaturen i många delar av vårt land överstigit 30 grader Celsius. Vissa av oss tycker att sådana förhållanden är svåra att uthärda. Till exempel har vi ofta svårt att somna. En anledning är att kroppen arbetar hårdare för att kyla ner sig själv. Det leder till att vi inte bara har svårt att somna, utan att vår sömn också blir ytlig och orolig.

Har du svårt att sova när det är varmt? Prova italienarnas och grekernas enkla sätt

Så vad kan vi göra för att det ska bli lättare att somna när det är varmt? Ett av de enklaste sätten är att ge upp våra täcken och bara sova under ett täcke. På så sätt somnar vi snabbare och vår sömn blir djupare och mer vilsam. Den här metoden används bland annat av människor i Grekland och Italien.

Det är också värt att kyla sovrummet under dagen. Vilka regler behöver vi tänka på? Först och främst bör vi avstå från att öppna fönster. Varför är det här så viktigt? När fönstren är öppna under dagen kommer varm luft in i rummen och höjer temperaturen i lägenheten. Det är därför vi rekommenderar att du öppnar dem på natten, när det är mycket svalare.

Hur får man tillräckligt med sömn i varmt väder? Här är en metod som beduinerna har använt i åratal

En annan metod som är värd att nämna är en som har använts i åratal av bland annat beduiner. Som de säger, på varma dagar bör vi täcka oss med fuktiga lakan eller stora handdukar. Sådant material kyler oss behagligt och gör att vi snabbt kan kyla kroppen. Det viktiga är att hålla det fuktigt, inte vått!