Tips för hemmet

Köp på apoteket för småpengar och häng på fönstren. Det kommer inte att vara så varmt hemma hos dig längre

När du tänker på sätt att kyla din lägenhet på varma dagar är det första du kommer att tänka på luftkonditionering. Men det är inte den enda lösningen. Hur kan du annars hjälpa dig själv? Här är några hemmetoder som är värda att känna till. De är inte bara billiga, utan också effektiva.

När temperaturen utomhus faktiskt inte sjunker under 25 grader letar vi efter alla möjliga sätt att svalka oss. Det intuitiva är att öppna fönstren, men det är här vår intuition tenderar att svika oss, eftersom vi då släpper in ännu varmare luft i lägenheten. Vad är bättre att göra i stället?

Hur kyler man lägenheten en varm dag? Patent för fläkt och is

Rumsluftkonditionering är vår allierade här. Dessa enheter kan dock vara ganska dyra. Ett annat alternativ är att bygga en fläkt. Blåsluften är en slags lättnad, men den är fortfarande varm. Det är därför värt att göra ett litet trick och använda isbitar för att kyla ner den. Placera helt enkelt en behållare med is framför fläkten så att luften kan bryta upp kylan från isbitarna.

Värme som väller ner från himlen? Häng upp den i fönstret så värms inte huset upp lika fort

Hur kyler du ditt hem på varma dagar? Förutom de vanliga enheterna kan vi också använda ett enkelt lakan för detta ändamål. Värme kommer också till stor del in genom stängda fönster. Det är därför en bra idé att täcka dem. Ett mörkt tyg drar till sig värme, medan ett vitt är ett bra skydd som inte värmer upp sig självt. Häng upp lakanet på fönstret från utsidan.

Vissa människor använder också ett preparat från apoteket för att kyla lägenheten, som kan köpas bokstavligen för några euro. Vi pratar om en termisk filt. Häng den bara på fönstret från utsidan med silversidan mot solen. På så sätt kommer den att reflektera värmen och vår lägenhet blir mindre varm.

Leave a Response