Trädgård

Den bästa juligödseln för snabbmognande tomater är denna

Den aktiva tillväxtfasen börjar vanligtvis vid midsommar. Det är tillrådligt att trädgårdsgrödan under denna period får en viktig gödsling. Genom korrekt gödsling i juli kommer trädgårdsmästaren att uppnå två positiva resultat på en gång.

För det första, tack vare de näringsämnen som levereras, mognar frukten snabbare. För det andra kommer deras avkastning att öka avsevärt. För det tredje kommer smaken på tomaterna att förbättras.

Supergödselmedel för tomater i juli

Ta en hink, fyll den med vanligt vatten (lämna lite ledigt utrymme) och tillsätt kaliumsulfat och aska. När det gäller den första komponenten räcker det med en matsked. Men du kommer att behöva en större mängd – en kopp. Blanda innehållet i behållaren noggrant.

Resultatet blir en vätska som ger näring åt tomaterna. Varje tomatbuske ska få en kvart av den beredda produkten. Som ett resultat av denna befruktning får växten flera viktiga komponenter samtidigt: kalium, fosfor, kalcium, magnesium etc. Kväve, som tomater inte behöver på midsommar, saknas i gödselmedlet. På så sätt skadas inte trädgårdsgrödan.

Användningen av detta gödselmedel kommer bara att leda till positiva resultat: skydd av tomater mot sjukdomar, snabbare mognad, ökad avkastning.

Regler för befruktning av tomater

Tomater planteras ofta med den första klasen blommor, men det finns ingen anledning att skynda på gödslingen. Vänta 1-2 veckor. Den här tiden behövs för att plantorna ska rota sig på den nya platsen. Det är bättre att gödsla när massblomningen börjar.

Gödsling av tomater under blomningen bör innehålla kalium. Uppgiften för detta mineral är att omfördela näringsämnen som säkerställer aktiv tillväxt. Men på grund av det faktum att bladen och stjälkarna förlorar kväve och fosfor vid gödsling med kalium, kommer det att vara nödvändigt att använda hela komplexet av element. Det är möjligt att tillsätta ett askgödselmedel baserat på kalium, gödsel och nässla.

Utseendet på blommor och spikar händer inte omedelbart utan när stammen växer. Av denna anledning, för bättre fruktbildning, kan du använda 2-3 utfodringar (detta beror på växtsäsongen och säsongens längd).

I fruktbildningsstadiet kan du använda organiskt material som en infusion av kompost eller gödsel löst i vatten. För varje planta behöver du 300 till 400 ml lösning. När frukterna befinner sig i den aktiva tillväxtfasen kan du använda en infusion av jäst med benmjöl (konsumtion – 2 liter per planta). För att förbereda det, lös upp 50 g benmjöl och 1 påse jäst i 10 l vatten.

Under fruktning från mineralgödselmedel kan du använda bor, vilket hjälper till att öka mängden socker i tomater och ökar hållbarheten. Mangan behövs för att öka produktiviteten och används för att förebygga svampsjukdomar.

Leave a Response