Trädgård

Grönsaker som är lämpliga för sådd i juli i trädgården

Under den varma julimånaden kanske du tror att du bara kan vattna trädgården och skörda de grödor som du har sått hittills, men faktum är att du fortfarande har chansen att plantera nya också. Fortsätt läsa för att ta reda på vad du kan göra för att få en riklig trädgård.

Vad ska man plantera i juli?

Sallad

Sallat är en favoritgrönsak i alla trädgårdar eftersom den inte orsakar några problem för trädgårdsmästarna och är lätt att odla. Du kan så frön kontinuerligt från mars till september för att njuta av en färsk sallad större delen av året. Så frön i grunda borrar eller i krukor. Tunna plantor till 30 cm för hjärtsallat och skörda unga blad.

Morötter

Juli är sista chansen att plantera morötter, om du inte redan har gjort det, så att du får höstgrödor. Så direkt och tunt i grunda brunnar med väl förberedd jord eller i jordbaserade kompostkrukor. Försök att undvika att gallra plantorna för att förhindra morotsfluga.

Majrovor

Majrovor är en underbar och hälsosam grönsak att ha i trädgården. Den kan ge dig två skördar från en och samma planta – den söta huvudroten kan ätas liksom bladen. Förvara inte skörden för länge och ät den strax efter skörden. Så direkt i grunda såbäddar för en god vinterskörd.

Rädisor

Rädisor är en annan utmärkt gröda att ta itu med i juli. De mognar snabbt, är lätta att odla och du har nästan inga skadedjur att oroa dig för. De kan också odlas som följeslagare till andra grödor för att förbättra varandras tillväxt.

Leave a Response