Om du undrar hur du kan hålla ditt hem väldoftande är den här metoden perfekt för dig. Det är billigt, trivialt och tar bokstavligen en minut att förbereda. ”Det fungerar! När jag gick in i rummet blev jag omedelbart överraskad av lukten.”

Det finns massor av olika tips på nätet för att hålla ditt hem väldoftande. Men det är inte alla som fungerar. En ofta rekommenderad metod är att koka några citroner för att sprida en behaglig citrusdoft i luften. Redaktören för den australiensiska webbplatsen lifehacker.com testade denna metod och fann att effekten var otillfredsställande, men bara bortkastade citroner. Istället hittade hon en metod som visade sig vara en riktig hit.

Ett sätt att doftsätta ett rum på ett behagligt sätt? Det här patentet fungerar verkligen

Tricket för att få ett rum att lukta gott är att fylla ett handfat eller en skål med varmt vatten och sedan hälla en kapsyl av ditt favoritrengöringsmedel i det såså att dess doft fyller hela rummet.

Det fungerar! Efter att ha fyllt skålen lämnade jag köket i ungefär fem minuter. När jag kom in i rummet kände jag genast lukten av mitt favoritrengöringsmedel. Efter tio minuter kunde jag känna lukten i vardagsrummet.”Han medgav. Författaren till denna idé rekommenderade att lämna varmvattnet i diskbänken i en timme. Detta sägs hålla den behagliga lukten i huset hela dagen.

Hur man gör en hemlagad luftfräschare? Snabbt och enkelt

Ett bra sätt att hålla ditt hem doftande trevligt är att göra din egen naturliga stickdiffusor. För att göra en sådan behöver du: en behållare med smal mynning (som en parfymflaska), vatten, eterisk olja av den doft du valt, oparfymerad basolja och långa tandpetare eller bambupinnar.

  • Häll oljan och vattnet i förhållandet 2:1 i valfri behållare.
  • Tillsätt 20 droppar eterisk olja och rör om.
  • Stick in tandpetare med jämna mellanrum.
  • Placera flaskan på önskad plats i badrummet. Nu är det klart!