Tips för hemmet

De här människorna skulle inte äta bananer. De kan skada dem mer

För många människor spelar bananer en mycket viktig roll i deras dagliga kost och de kan verkligen inte föreställa sig att utesluta dem från sin kost. Tyvärr kan det som är gott och näringsrikt för vissa vara ett problem för andra. I vilka situationer gör bananer mer skada än nytta?

Bananer är förmodligen den mest populära frukten i världen. Många tycker att de är det perfekta mellanmålet – de är goda, näringsrika, lättillgängliga och relativt billiga. Beundran för bananer är på sätt och vis berättigad. Denna exotiska frukt innehåller ett antal hälsofrämjande egenskaper, från C-vitamin, som påverkar immunförsvaret, till kalium, som reglerar blodtrycksnivåerna. Det finns dock några betydande kontraindikationer för att äta bananer. Det är bättre att känna till dem i förväg.

Bananer är inte för alla

Det skulle vara alltför härligt om det inte fanns några begränsningar för att äta bananer. Till exempel tror många människor att denna frukt kan ersätta en näringsrik frukost för dem. Detta är en felaktighet som vi redan har skrivit om: bananer bör aldrig vara dagens första måltid. Kontraindikationerna slutar dock inte där.

Ibland kan det bästa av en produkt också vara en nackdel. Detta är också fallet med bananer. Vi uppskattar att de har en hög kaliumhalt. Problemet är att detta gör dem olämpliga för vissa mediciner: särskilt diuretika och ACE-hämmare. Konsumtion av bananer bör inte heller gå hand i hand med njursjukdom.

Dessa människor bör inte äta bananer

Bananer bör också undvikas av personer som har Reduktionsdieter och drabbade diabetes. Denna välsmakande frukt har ett extremt högt glykemiskt index på upp till 51 poäng, vilket beror på dess höga kolhydratinnehåll, och därför bör bananer inte konsumeras av personer som är en diet med låg kolhydrathalt.

est något annat. Hos vissa människor kan de efter att ha ätit bananer uppleva allergisk symtom. De viktigaste symptomen att hålla utkik efter är svullnad i munnen, rodnad, klåda och finnar på huden. Lyckligtvis är sådana allergier sällsynta och förekommer hos endast 0,04 till 1,2 procent (beroende på region) av befolkningen. imo lönar det sig att vara vaksam!

Leave a Response