Det här är den bästa idén för blåbärskonserver. De är en hit hos min svärmor. Bättre än sylt
Blåbär kännetecknas av mörka eller lila bär. De odlas ofta i hemträdgårdar och bären kan användas på många sätt. De är ett tillskott till pajer, cocktails och desserter, men det är inte allt. Vad ska man göra med blåbär? Här är ett beprövat recept på en juice som inte bara är god att dricka, utan även att baka med.
Vad är blåbär bra för? Denna välsmakande frukt är full av näringsämnen
Blåbär är en extremt hälsosam frukt. De innehåller rikligt med vitamin C, A och E samt folsyra, niacin och tiamin.. Det är värt att inkludera i din kost eftersom det har en stor effekt på hår, hud och naglar, främjar synen, stärker immunförsvaret och hjälper matsmältningssystemet. Så vad ska man göra med blåbär
Istället för sylt kan du göra juice av dem och du kommer inte att ångra det. Det smakar utsökt och både vuxna och barn kommer att älska det.
Vad ska man göra med blåbär? Här är det bästa receptet. Du kan njuta av den underbara smaken av frukten även mitt i vintern
Blåbärsjuice kan drickas som den är, spädas ut med vatten eller användas som tillsats i kakor eller desserter. Hur förbereder man det? Detta är en mycket enkel uppgift som även en okvalificerad kock kan hantera.
Du behöver:
- ett kilo blåbär
- en kopp socker
Tvätta först frukten och ta bort bladen. Lägg dem sedan i en skål, rör om och tillsätt en kopp socker. Kyl i minst en timme, men var noga med att röra om dem ibland. Efter denna tid, sila blåbären i en sil eller passera genom ostduken. Häll saften i försteriliserade burkar och förslut dem, ställ sedan burkarna i en kastrull och fyll dem 3/4 med vatten. Pastörisera i cirka 15 till 20 minuter och låt sedan svalna. Förvara på en mörk, sval plats.