Hur förlänger du färskheten på sallad? Förvara den så här i kylskåpet så slipper du slänga den i soptunnan
Hur förlänger du salladens färskhet? Det kräver inga magiska färdigheter, utan snarare lite smarthet. Om du vill att denna grönsak ska förbli vackert bladig och krispig under lång tid, följ bara detta trick.
Vissnad sallad är inte lika god som färsk sallad med krispiga blad. Men den här grönsaken kan vara nervpirrande eftersom den ofta inte är lika fast och inte ser lika bra ut när du tar tillbaka den från butiken. Hur kan man förhindra detta? Vi ger dig råd om vad du kan göra för att förhindra att din sallad vissnar.
Hur håller man sallad färsk längre? Den här metoden är trivial men genial
Det vanligaste misstaget är att lägga ett helt salladshuvud från kylskåpet, fortfarande i sin skyddsfilm, direkt i kylskåpet. Om du gör detta bör du inte bli förvånad över att grönsakerna förlorar kvalitet.
Hur förhindrar man att salladen vissnar? Det är enkelt. Och det finns flera sätt. Separera bladen, tvätta dem, sprid dem, fortfarande något fuktiga, på en pappershandduk som ligger på en bomulls- eller linneduk och rulla dem till en lös rulle – detta är ett trivialt men genialt trick. Detta ger salladen tillgång till vatten så att den inte vissnar. Det naturliga materialet hindrar också överflödig fukt från att ackumuleras och ruttna snabbare.
Hur förvarar du sallad i kylen? Jag har provat det här tipset och jag är överlycklig
Skölj salladsbladen noga under rinnande vatten. Lägg dem i en skål med kallt vatten – du kan lägga i isbitar. Låt dem stå i en timme, torka dem sedan torra och lägg dem på en kökshandduk eller en kökshandduk. Rulla ihop dem och förvara dem i kylen.för att hålla dem fräscha. Skölj bladen i vatten varannan dag och linda in dem i en handduk igen. Genom att upprepa detta steg garanteras kvalitet och smak.
Hur man uppdaterar vissnad sallad? Få människor vet att det kan sparas
Många människor anser att vissen sallad är slöseri. Men det är värt att försöka rädda den. Blötlägg bara de vissna bladen i kallt vatten i några minuter. Då blir de härligt krispiga igen.