När du tänker på sätt att kyla ner din lägenhet under varma dagar är det första du kommer att tänka på luftkonditionering. Men det är inte den enda lösningen. Hur kan du annars hjälpa dig själv? Här är några hemmetoder som är värda att känna till. De är inte bara billiga, utan också effektiva.

När temperaturen utomhus inte sjunker under 25 grader letar vi efter alla möjliga sätt att svalka oss. Det intuitiva är att öppna fönstren, men i det här fallet tenderar vår intuition att svika oss, eftersom vi släpper in ännu varmare luft i lägenheten. Vad är bättre att göra istället?

Hur man kyler lägenheten på varma dagar? Fläkt- och ispatent

Luftkonditionering i rummet är vår allierade. Dessa enheter kan dock vara ganska dyra. Ett annat alternativ är att bygga en fläkt. Blåsande luft är en slags lättnad, men det är fortfarande varmt. Så det är värt att göra ett litet trick och använda isbitar för kylning. Den exakta metoden visas i videon ovan. Det är bra att komma ihåg att inte sova med fläkten på.

Är himlen värmestrålande? Häng upp den i fönstret så värms inte huset upp lika snabbt

Hur kyler du ditt hus på en varm dag? Förutom de vanliga enheterna kan vi också använda en enkel presenning för detta ändamål. Värme kommer också till stor del in genom stängda fönster. Det är därför en bra idé att täcka över dem. Ett mörkt tyg drar till sig värme, medan ett vitt är ett bra skydd som inte värmer upp sig självt. Häng lakanet på fönstret från utsidan.

Vissa människor använder också ett preparat från apoteket för att kyla lägenheten, som kan köpas bokstavligen för några euro. Vi pratar om en termisk filt. Häng den bara på fönstret med silversidan mot solen. På så sätt kommer den att reflektera värmen och göra vår lägenhet mindre varm.