Trädgård

Hur vattnar man peppar ordentligt i värmen?

Korrekt vattning i varmt väder är nyckeln till att ta väl hand om denna känsliga gröda i juli. Felaktig vattning kan resultera i en skörd som inte är så riklig som du skulle vilja.

Hur man vattnar paprika ordentligt?

Faktum är att om du fördelar vätskan korrekt, även i julivärmen, räcker det med två vattningar.

Om du inte kan besöka trädgården ofta kan du använda rotbevattning med följande trick. Gräv ner en tvåliters plastflaska med halsen nedåt i marken bredvid varje buske. Flera hål bör göras i pluggen i förväg. Vatten som hälls i en sådan provisorisk behållare kommer att rinna till växterna gradvis under flera dagar.

Om du föredrar ett konventionellt vattningssystem är det bäst att använda mulch. Det är nödvändigt att se till att fukten inte avdunstar från jorden utan förblir i den så länge som möjligt.

Omsorg för paprika

Efter plantering av paprika är det nödvändigt att ge växterna ordentlig vård. Regelbunden vattning, gödning, övervakning och ogräsborttagning bör tillhandahållas så att de inte konkurrerar med växterna om näringsämnen.

Paprika kräver måttlig vattning. Jorden ska vara fuktig men inte överdrivet våt. Kontrollera markfuktigheten regelbundet och vattna plantorna vid behov. Dessutom kan gödningsmedel tillföras med jämna mellanrum för att ge växterna den näring de behöver.

Paprikor kan angripas av många olika skadedjur och sjukdomar. För att skydda dina plantor bör du regelbundet kontrollera om det finns skadedjur, t.ex. bladlöss eller kvalster. Om du upptäcker skadedjur bör du använda lämpliga bekämpningsmedel, t.ex. naturliga eller kemiska insektsmedel. Håll också utkik efter sjukdomar och vidta vid behov förebyggande eller terapeutiska åtgärder.

Paprikor är redo att skördas när frukten når sin optimala storlek och färg. Frukten kan plockas för hand eller med en vass sax. Var försiktig så att du inte skadar plantan eller andra frukter när du skördar. Paprika är bäst att äta färsk eller använda i en mängd olika recept.

När paprikan har plockats kan den användas i färska sallader, rostas, konserveras eller frysas. Paprika kan torkas och användas som kryddor eller tillsatser i en mängd olika rätter.

Leave a Response