Trädgård

Vad ska man göra om gurkablad börjar bli gula?

Gulnande löv signalerar behovet av hjälp, inte höstens tillvägagångssätt. Varje trädgårdsmästare som respekterar sig själv bör veta vad man ska göra i det här fallet.

Vad ska man göra när gurkablad blir gula?

Det första viktiga villkoret – justera vattningsregimen. När gurkor blommar och fruktar bör de vattnas en gång var 2-3: e dag. Samtidigt behöver du 10 liter vatten för 1 kvadratmeter.

För det andra är lufttemperaturen också viktig. Gurkor som växer i ett växthus kan börja bli gula inomhus. Av denna anledning måste det ventileras regelbundet. Om du inte ventilerar växthuset blir gurkorna inte bara gula utan de kan också drabbas av skadedjur eller svampsjukdomar.

Det tredje viktiga villkoret är näringsämnen. Sällsynt utfodring eller tät plantering kan också orsaka gulfärgning. Därför bör du inte glömma bort gödsling under fruktningen. Du bör inte heller glömma bort skadedjursbekämpning.

Gödsling mot gulning av gurkablad

I det här fallet kan du lita på en enkel och effektiv befruktning, som består av att helt enkelt vattna växterna vid roten med en lösning som innehåller näringsämnen. Applicera den var 7-10 dagar beroende på växternas tillstånd.

Först tillsätts 1 matsked magnesiumnitrat (magnesiumnitrat) och 10-20 ml flytande kaliumhumat till 10 liter vatten. Blanda ingredienserna väl. Häll den resulterande lösningen över gurkorna vid roten. För varje buske, använd en halv liter av gotu-lösningen. Magnesiumnitrat kommer att berika växterna med kväve, magnesium och kalcium. Medan kaliumhumat kommer att mätta jordlösningen med kalium och spårämnen.

Efter vattning, lägg till mulch under växterna i form av gräsklipp eller risskal. Detta kommer att bidra till att upprätthålla vattenbalansen. Om du inte har lust eller förmåga att använda mineraltillskott är det ganska enkelt att ersätta dem med organiska.

Blanda 2 liter gröngödsling (appliceras genom att fylla 2/3 av en hink med ogräs, häll i vatten och låt stå i solen i några dagar) och 200 ml (ungefär en kopp) träaska per 10 liter.

Denna lösning bör också hällas under växternas rötter i de doser som tidigare angivits. Och om möjligt bör jorden sedan mulchas.

Leave a Response