Öppnar du luckan till din tvättmaskin och känner en tydlig unken lukt? Det är mögel som du måste bli av med så snart som möjligt. Att tvätta kläder i den kan förstöra den, så agera tidigt. Hur blir man av med mögel i tvättmaskinen? Vi har ett enkelt och pålitligt sätt för dig.

Mögel på svåråtkomliga ställen i tvättmaskinen är ett ganska vanligt problem. Det är bara att inte vädra tvättmaskinen efter tvätt eller glömma att rengöra trumman regelbundet., och problemet är borta. Svampar utvecklas till en början symtomfritt, men med tiden kommer du att märka svarta fläckar i tvättmaskinen och känna en obehaglig lukt. Lyckligtvis kan du snabbt hantera mögel med huskurer.

Hur blir man av med mögel från tvättmaskinen? Håll tätningarna rena

Eftersom din tvättmaskin tvättar och är i ständig kontakt med vatten och rengöringsmedel borde den inte vara smutsig. Tyvärr är verkligheten en helt annan. Mögel gömmer sig vanligtvis bakom trumpackningen, där det är den perfekta miljön för det att växa. Om du inte är noga med att lämna luckan öppen efter varje tvätt och torka av dessa områden med en trasa, måste du räkna med att det förr eller senare kommer att uppstå mögel.

Hur rengör du tätningarna i din tvättmaskin? Du behöver bara ett trick för att göra det. Ta några ark pappershanddukar och blötlägg dem i blekmedel. Placera våtservetterna under packningen och låt den ligga där i 5 till 6 timmar. Ta sedan bort våtservetterna, torka av packningen noggrant med en ren trasa och låt dörren stå öppen för att torka.

Hur rengör man insidan av en tvättmaskin hemma? Gör det effektivt med det här tricket

Att hålla tvättmaskinen ren är ingen svår uppgift och det är enkelt att bara behandla den regelbundet. Det kommer inte bara att fräscha upp din tvättmaskin, utan det kommer också att ta bort kalk och restersom gömmer sig inuti trumman. Allt du behöver är citronsyra och lite tid.

  • Öppna diskmedelslådan och häll totalt 100-120 g citronsyra i varje fack.
  • Ställ in den längsta tvättcykeln på högsta temperatur och starta tvättmaskinen.
  • När programmet är klart öppnar du luckan och torkar av insidan noggrant med en torr trasa.

TIPS! Tvättmedelslådan behöver också rengöras regelbundet. Ta ut det ur tvättmaskinen, lägg det i en skål, häll i en kopp vinäger och täck med tillräckligt med vatten för att täcka föremålet. Låt det ligga i lösningen i en timme och torka sedan bort smutsen med en svamp. Skölj under rinnande vatten och torka med en pappershandduk.